Kiütéses sikerrel hangolt az Eb-re Portugália
Férfi A-válogatott   |   Ellenfelek   |   2016. június. 08., 22:26
Kiütéses sikerrel hangolt az Eb-re Portugália

Európa-bajnoki csoportellenfelünk, immár Cristiano Ronaldóval a soraiban, meggyőző teljesítményt nyújtva, kiütéses győzelmet aratott az észtek elleni, utolsó felkészülési mérkőzésén.

A portugálok is befejezték a felkészülési mérkőzések sorát, június 22-i ellenfelünk szerdán az észteket fogadta Lisszabonban. Fernando Santos szövetségi kapitány immár két BL-győztes sztárjára, Cristiano Ronaldóra és Pepére is számíthatott, mindketten a kezdőcsapatban kaptak helyet.

A portugálok az első félórában mezőnyfölényben játszottak ugyan, de a kapu előtt nem voltak hatékonyak, a félidő hajrájában azonban megvillantak a sztárok, és kevesebb mint 10 perc alatt háromgólos előnyre tett szert a hazai csapat. Cristiano Ronaldo két gólt vállalt (előbb fejjel, aztán egy kapáslövéssel), Ricardo Quaresma egy-egy gólt és gólpasszt jegyzett, míg a sportingos Joao Mario két assziszttal járult hozzá az előnyszerzéshez.

A szünet után Ronaldo már nem volt a pályán, Quaresma viszont igen, és az 55. percben kiosztott Danilo Pereirának is egy gólpasszt, majd az ötödik portugál találat Mets öngólja volt. És ezzel még nem volt vége, Quaresma a 77. percben saját maga második, csapata hatodik találatát lőtte, a 80. percben pedig Éder is beköszönt, így alakult ki a 7-0-ás végeredmény.

A portugálok idei öt felkészülési meccsükből hármat megnyertek (a belgák, a norvégok és az észtek ellen), kettőn pedig vereséggel zártak (Bulgária és Anglia is 1-0-ra nyert). A csapat kedden az izlandiak ellen kezdi meg az Európa-bajnokságot.

A portugálok összeállítása:

Rui Patricio - Cédric Soares (Vierinha, 46.), Pepe (Ricardo Carvalho, 58.), José Fonte, Raphael Guerreiro - Danilo Pereira (William Carvalho, 70.), Joao Mario (Éder, 59.), Joao Moutinho (Renato Sanches, 58.), André Gomes - Cristiano Ronaldo (Nani, 46.), Ricardo Quaresma


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Korszakváltás idejét élik a svédek
Korszakváltás idejét élik a svédek

Az új szövetségi kapitány egy megfiatalított keretet irányít a november 15-i ellenfelünknél.

Portugál és svájci siker a csoportunkban
Meccsbeszámoló
Sztárklubokból is hoznak játékosokat a skótok

Az új szövetségi kapitány egy megfiatalított keretet irányít a november 15-i ellenfelünknél.