Csoportelsőként várjuk a folytatást
Férfi A-válogatott   |   Ellenfelek   |   2016. június. 14., 23:19
Csoportelsőként várjuk a folytatást

A portugál-izlandi mérkőzés 1-1-gyel zárult, így a magyar válogatott vezeti az Európa-bajnokság F csoportját.

A magyar válogatott Ausztria elleni 2-0-ás sikerét követően rendezték meg az F csoport másik mérkőzését, melyen a portugál és az izlandi együttes feszült egymásnak. Bár az első helyzet az északiak előtt adódott, a találkozó első félidejében a portugálok meggyőző fölényben futballoztak, sorra alakították ki helyzeteiket, és a 31. percben ezek közül ki is használtak egyet: André Gomes beadását követően Nani 4 méterről passzolt a bal sarokba (1-0).

A gólt követően maradt a portugálok fölénye, de újabb gólt nem tudtak szerezni a szünetig. Bánhatták, mert a fordulás után egyenlített Izland, egy kirúgást követően hibázott a portugál védelem, a jobbról beadott labdát Birkir Bjarnason közelről, zavartalanul lőtte kapásból a hálóba (1-1). A portugálok hiába játszottak nagy fölényben a folytatásban, Izland kihúzta kapott gól nélkül a hátralévő időszakot, és ponttal zárta az összecsapást. Mindez azt is jelenti, hogy egy fordulót követően a magyar válogatott vezeti az F csoportot, két ponttal megelőzve a portugál, izlandi duót és hárommal az osztrákokat. Folytatás szombaton, amikor a mieink Izlanddal játszanak Marseille-ben, míg az osztrákok a portugálok ellen próbálnak javítani.

Portugália-Izland 1-1 (1-0)
Pportugália: Rui Patrício – Vieirinha, Ricardo Carvalho, Pepe, Guerreiro – Joao Mário (Quaresma, 76.), Danilo Pereira, André Gomes (Éder, 84.) – Nani, Joao Moutinho (Renato Sanches, 71.), Cristiano Ronaldo. Szövetségi kapitány: Fernando Santos
Izlabd: Halldórsson – Saevarsson, Sigurdsson, Árnason, Skúlason – Gudmundsson (E. Bjarnason, 90.), Gunnarsson, G. Sigurdsson, B. Bjarnason – Sigthórsson (Finnbogason, 80.), Bödvarsson.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Korszakváltás idejét élik a svédek
Korszakváltás idejét élik a svédek

Az új szövetségi kapitány egy megfiatalított keretet irányít a november 15-i ellenfelünknél.

Portugál és svájci siker a csoportunkban
Meccsbeszámoló
Sztárklubokból is hoznak játékosokat a skótok

Az új szövetségi kapitány egy megfiatalított keretet irányít a november 15-i ellenfelünknél.