Willi Orbán: csak együtt lehetünk sikeresek
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2019. március. 23., 13:22
Willi Orbán: csak együtt lehetünk sikeresek

Marco Rossi szövetségi kapitány a Horvátország elleni találkozó előtt arról beszélt, a csapat főleg azért volt csalódott a szlovákiai verség után, mert a szurkolóknak nem tudott örömet okozni. Willi Orbán pedig elmondta, örül, hogy magyar válogatott lehet és a vb-döntős horvátok ellen állhat ki.

– Holnap estig van időnk fizikálisan és mentálisan helyreállni, ezért is változtattunk a programon és töröltük a ma délelőtti edzést. Vereség után mindig nehezebb ez, továbblépni és készülni a következő meccsre. A kezdőcsapatban három-négy helyen tervezünk változtatni a Szlovákia elleni tizenegyhez képest – kezdte Marco Rossi a Horvátország elleni mérkőzést megelőző sajtótájékoztatót. 

A szövetségi kapitány hangsúlyozta, minden esetben, mindegy mi történik, pozitívan, kezdeményezően és bátor szívvel kell pályára lépnie a magyar válogatottnak.

– Szlovákiában a meccs nagy részében kiegyenlített volt a harc, sőt, voltak a találkozónak olyan szakaszai, amikor mi voltunk a jobbak. Néhány helyzetben azonban veszítettünk az intenzitásunkból és ezekből kétszer gólt kaptunk. Most arra törekszünk, hogy az agresszív játékot és az intenzitást végig fenntartsuk a kilencven perc alatt.

Marco Rossi az újságírók kérdésére elmondta, arra készülnek, hogy a horvátok le fognak támadni, be akarják majd szorítani a csapatot, minél mélyebb védekezésre kényszerítve minket. 

Sokat tudunk a horvátokról, a vb-mérkőzéseiket az egész világ követte. De bízunk a képességeinkben. A Szlovákia elleni vereség után több mint szomorúak voltunk, főleg a szurkolók miatt, hogy nekik nem tudtunk örömet okozni.

– Az egész csapat topjátékosokból áll és csak együtt tudjuk őket megállítani, ahogy a mottónk is mondja. Nagyon nagy kihívás lesz, de hazai pályán fogunk játszani, ami remélem, segít pontot szerezni – tette hozzá Willi Orbán, aki azt is kiemelte, a csapatszellem talán még erősebb a válogatotton belül. A Bundesliga-védő szerint a pozitívumokat kell magunkkal vinni a szlovákok elleni meccsről, és lelkesen kell játszanunk a tavalyi világbajnokság ezüstérmesei ellen.

A Kelen focisuli 10 növendéke a csapat vendége volt.

– Ezen a meccsen nincs mit veszítenünk. Ismerjük a papírformát, de mindannyiunkat lelkesíti, hogy telt ház előtt fogunk játszani és szeretnénk megmutatni a horvátoknak, hogy nem könnyű itt vendégként pályára lépni. Agresszíven akarunk játszani és örülnünk kell a lehetőségnek, hogy a vb-döntős csapat ellen megmutathatjuk, mit tudunk. Én büszke vagyok rá, hogy a magyar válogatott játékosa lehetek – mondta végül Willi Orbán.

Az ifjú focisták rövid időre a válogatott tagjainak érezhették magukat és megmutathatták a játékosoknak, mit tudnak.

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.