Újabb kerettagok adtak számot állóképességükről
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2016. augusztus. 31., 14:27
Újabb kerettagok adtak számot állóképességükről

Szerdán délelőtt a Vasas Pasaréti úti sportcentrumában zömében a légiósok teljesítették a válogatottnál már megszokottnak mondható laktát-tesztet.

A Bernd Storck vezette szakmai stáb múlt héten az itthon játszó labdarúgóknál már elvégezte az állóképességi felmérést, most a külföldön játszó futballisták mellett Böde Dániel és a napokban az izraeli bajnokhoz szerződő Korhut Mihály végezte el a tesztet.

A szövetségi kapitány a felmérésen elmondta: az eredményektől függ majd, hogy a játékosoknak milyen egyénre szabott felkészítésre van szükségük a következő időszakban. Bernd Storck ismét kiemelte, az lenne az optimális, ha minden hazai klubnál elvégeznék ezt a tesztet, ahogyan Németországban, a válogatott összetartásai során nincs is szükség külön ilyen felmérésre, mert a klubok a szövetségi kapitány rendelkezésére bocsátják a saját eredményeiket.

Szalai Ádám állapotával kapcsolatban a kapitány elmondta, még egy orvosi véleményre vár a stáb, ha ez kedvező lesz, a Hoffenheim csatára újra edzésbe állhat.

A felmérésen Németh Krisztián úgy fogalmazott: bár Katarban még nem kezdődött meg a szezon, jó erőben érzi magát, és bízik benne, hogy kezdő lesz Feröeren.

- Feröeren speciális körülmények várnak ránk, mert olyan borításon játszunk, amin ritkán szoktunk futballozni. A héten műfüvön edzünk, ez hatalmas előny, bízom benne, hogy mire eljön a feröeriek elleni mérkőzés, nem fog problémát jelenteni a borítás. Hiányozni fog a két visszavonuló játékos, Király Gábor és Juhász Roland, valamint a sérült Gera Zoltán is, de megpróbáljuk ugyanazt a csapatszellemet kialakítani, mint ami velük jelen volt. A vb-selejtezők során a második helyet kell megcéloznunk, mert Portugália egyértelmű esélyese a csoportnak, mi a svájciakkal megküzdhetünk meg a pótselejtezős helyért - így Németh Krisztián.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.