Szőke Adrián: Élni szeretnék a megelőlegezett bizalommal
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2020. augusztus. 24., 16:21
Szőke Adrián: Élni szeretnék a megelőlegezett bizalommal

A holland élvonalbeli Heracles csatára szeretné, ha az első A-válogatott meghívóját a köveljövőben újabbak követnék.

A zentai születésű Szőke Adrián tavaly novemberben kapott először meghívót magyar utánpótlás-válogatottba: Gera Zoltán az U21-es nemzeti csapat keretében számított a játékára. A korábban a szerb utánpótlás-válogatottban is megfordult csatár rögtön az első  mérkőzésén eredményes volt, az ő góljával szereztünk vezetést Észak-Írországban a házigazdák ellen 1-1-re végződött összecsapáson. Szőke néhány nappal később pályára lépett az osztrákok elleni találkozón is a Puskás Arénában, most pedig már Marco Rossi A-válogatottjában bizonyíthat a szintén U21-es válogatott Schäfer Andrással és Szalai Attilával együtt.

Újoncok és visszatérők Marco Rossi keretében

Újoncok és visszatérők Marco Rossi keretében

A férfi A-válogatott Törökország és Oroszország ellen készülő keretébe Marco Rossi szövetségi kapitány meghívta Simon Krisztiánt, Szőke Adriánt, Babati Benjámint, Cseri Tamást és Schäfer Andrást is. Dzsudzsák Balázs és Kádár Tamás viszont ezúttal nem csatlakozik a csapathoz.

Tovább

– Nagyon boldog vagyok, hogy bekerültem a válogatott keretébe, egyáltalán nem számítottam erre a meghívóra – mondta az mlsz.hu-nak a 22 éves támadó. – Úgy gondolom, hogy ez csupán megelőlegezett bizalom a szakmai stáb részéről, ami egyelőre nem az elért sikereimnek szól, hanem annak, hogy egy holland élvonalbeli klubban játszom. Tavaly ősszel kaptam először lehetőséget magyar korosztályos válogatottban, számomra már az a meghívás is nagy megtiszteltetés volt, valamint annak is nagyon örültem, hogy könnyen beilleszkedtem a Gera Zoltán vezette csapatba, és pár nap után máris olyan érzésem volt, mintha évek óta a keret tagja lennék. Remek stábbal dolgozhattam a korosztályos együttesnél, és ez nem fog változni most sem, a felnőtt válogatottban.

A Heracles nyári felkészülési mérkőzésein Szőke megkapta a lehetőséget a bizonyításra, ennek is köszönhető, hogy egyre jobb formában futballozik, és reményei szerint a szeptember közepén kezdődő idényben folyamatosan egyre fontosabb szerepet kap a holland élvonalban.

– Mindent megteszek annak érdekében, hogy rászolgáljak Marco Rossi és stábja bizalmára, ebben segítségemre lehet, hogy jó helyen vagyok Hollandiában, ahol minden adott a fejlődésemhez. Úgy érzem, egyre jobban kezd összeállni a játékom, nagyot léptem előre az elmúlt időszakban. Sajnos idén nem igazán volt alkalmam tétmérkőzéseken bizonyítani, de a felkészülésem jól sikerült, és bízom benne, hogy a szeptember közepén induló új idényben az egyik alapembere lehetek hollandiai együttesemnek. Természetesen mindent tudok az A-válogatottról, amit egy kívülálló tudhat, eddig is követtem a mérkőzéseit, így naprakész vagyok a csapattal kapcsolatban. Persze, egész más élmény lesz személyesen is megtapasztalni a válogatott légkörét, alig várom, hogy elkezdhessem a munkát a csapattal. Nem mindennapi lehetőséget kaptam ezzel a meghívóval, mindent bele fogok adni, hogy ne okozzak csalódást, és a későbbiekben is figyelembe vegyenek a válogatott kerethirdetéseikor. Emellett szeretném büszkévé tenni azokat, akiknek sokat köszönhetek az eddigi pályafutásom alakulásában, ideértve a családtagjaimat és az eddigi edzőimet is – fogalmazott Szőke Adrián.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.