Szélesi Zoltán: új feladatok

2018. július. 20., 10:40   |    

Szélesi Zoltán: új feladatok

Vezette tavaly megbízott szövetségi kapitányként a felnőtt férfi válogatottat, ott volt 2016-ban, Franciaországban a mieink kispadján, U17-es csapatával 2017-ben pedig Eb-negyeddöntőbe jutott. A fiatal szakember távozik az MLSZ-ből, és új kihívások elé néz.

Az elmúlt három esztendőben tartalmas időszakot töltöttem a Magyar Labdarúgó Szövetségnél – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Szélesi Zoltán. – 2015 őszén kijutottunk a franciaországi kontinensviadalra, ahol csoportgyőztesként végeztünk, sokaknak szerezve örömöt. Ezt követően egy sikertelenebb időszak következett a felnőttcsapat számára, amelynek végén megbízott a szövetségi kapitányi teendőkkel az MLSZ vezetése. Fájó volt a luxemburgi vereség, de a vb-résztvevő Costa Rica legyőzését komoly sikernek tartom, és büszke vagyok arra, hogy a nemzeti csapatot vezethettem.

A korábbi 28-szoros válogatott labdarúgó, aki nemsokkal kinevezése előtt, 2015-ben, még játszott Dárdai Pál válogatottjában, másodedzői feladatai mellett U17-es szakvezetőként is dolgozott. 2017-ben – a korosztály legjobb eredményét elérve 2005 óta – csapata a legjobb nyolc közé jutott a horvátországi Európa-bajnokságon, ahol úgy lett csoportgyőztes a magyar válogatott, hogy legyőzte Franciaország együttesét is, és végül hatodik helyen zárt.

Egy fiatal, pályakezdő edző számára a legfontosabb a tanulás, a tapasztalat. Úgy érzem, nagyon sokat fejlődtem az elmúlt időszakban, hálás vagyok minden edzőkollégának, akivel együtt dolgozhattam, és örülök, hogy ezzel párhuzamosan elvégezhettem a Pro-licencet. Szintén hálás vagyok az MLSZ vezérkarának, hiszen a játékospályafutásom lezárta után azonnal megadták nekem a lehetőséget, hogy szövetségi edzőként dolgozhassak.

A korábbi német és francia légiós a jövőjével kapcsolatban elmondta, Marco Rossi, az új szövetségi kapitány lényegében azzal a stábbal képzeli el a munkáját, amellyel korábban sikeresen együtt dolgozott.

Teljes mértékben elfogadom ezt a döntést, annál is inkább, mert magam is vágyom az új kihívásokra: szeretném az elmúlt időszakban szerzett tapasztalatokat más helyzetekben, akár egy felnőttcsapat vezetőjeként kamatoztatni.


Főszponzoraink
Szponzoraink