Szalaiék nyerték a magyar rangadót a Bundesligában
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2018. április. 23., 10:28
Szalaiék nyerték a magyar rangadót a Bundesligában

A hétvégi játéknapokon Szalai Ádámék 5–2-re nyertek Gulácsiék ellen, Nagy Ádám ismét pályára lépett, Nikolics Nemanja újabb gólt szerzett.

A német Bundesligában Gulácsi Péter együttese, az RB Leipzig Szalai Ádám csapatát, a Hoffenheimet fogadta. Az ezúttal a magyar válogatott támadó nélkül felálló vendégcsapat már a félidőben 3–0-ra vezetett, a lipcseieknek – akiknek kapujában ezúttal is Gulácsi állt, – pedig csak szépítésre futotta a második játékrészben, így végül 5–2-re győzött a Hoffenheim, megelőzve a tabellán az RB Leipziget. Szalaiék ezzel jelenleg ötödikek, a hazaiak pedig visszacsúsztak az Európa Ligában már csak selejtezős helyet érő 6. pozícióba.

A német másodosztályban a magyarjai – Megyeri Balázs és Pintér Ádám – nélkül felálló Greuther Fürth 1–1-es döntetlent játszott a VfL Bochummal, és mindössze egy pontra van a kiesőzónától.

Dzsudzsák Balázs csapata, az al-Vahda az arab bajnokság 21. fordulójában 3–2-re kikapott hazai pályán az Adzsmantól. A magyar válogatott csapatkapitánya a 61. percig volt a pályán.

A Serie A-ban Nagy Ádám ismét pályára lépett. A magyar középpályás a 77. perctől játszott a Bologna–Cagliari összecsapáson, melyen nem született gól.

A francia másodosztályban Bese Barnabás kezdőként lépett pályára a Le Havre Lens elleni vendégszereplésén, melyen 3–3 lett a végeredmény. Lang Ádám viszont ezúttal nem jutott szerephez az Auxerre-t 2–1-re legyőző Nancyban.

Az MLS-ben a Nikolics Nemanjával felálló Chicago Fire a New York Red Bullshoz látogatott és 2–1-re nyert. A győztes találatot a magyar csatár szerezte büntetőből. Németh Krisztián együttese, a New England Revolution a Columbus Crew-nál vendégeskedett és 2–2-es döntetlent játszott. A magyar támadó a 78. percben lépett pályára.

A kazah bajnokságban az Elek Ákossal felálló Kajrat Almati 4–1-re nyert a Kajszar ellen, az Asztana pedig pedig az Ordabaszi vendégeként győzött 2–1-re. Kleinheisler László kezdő volt, a 67. percben cserélték le.

Az ukrán bajnokságban a Dinamo Kijev 4–1-re nyert idegenben a Veres Rivne ellen, Kádár Tamás azonban még nem épült fel sérüléséből, így természetesen a keretben sem szerepelt.

Az izraeli pontvadászatban a Hapoel Beer-Seva 5–1 arányban bizonyult jobbnak a Netanyánál. Korhut Mihály azonban még mindig sérült, így nem szerepelt a Hapoel keretében ezúttal sem.

A ciprusi első osztályban Sallai Roland csapata, az APOEL 3–1-re nyert az AEK Larnaca otthonában, Sallai végigjátszotta a találkozót.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.