Szalai fantasztikus meccsen mentett pontot
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2016. szeptember. 12., 12:41
Szalai fantasztikus meccsen mentett pontot

Jó hetet zártak válogatott légiósaink, többen góllal, gólpasszal vagy remek játékkal hívták fel magukra a figyelmet.

Szalai Ádám eredményes volt a Bundesligában, a 4–4-re végződött Mainz–Hoffenheim mérkőzésen az ő találata jelentette az egyenlítést a vendégeknek, pedig óriási, háromgólos hátrányból kellett felállnia a csapatának. 

– A szünetben mondtam a többieknek, hogy volt már részem hasonló meccsben. Még a Mainzban játszottam, amikor a Wolfsburg ellen 3–0-s hátrányba kerültünk, de végül 4–3-ra fordítani tudtunk. A futballban minden lehetséges, örülök, hogy ezt be is tudtuk bizonyítani a 4–4 kiharcolásával – idézi a Hoffenheim hivatalos honlapja Szalait.

Szintén remekelt a német bajnokságban az RB Lepizig kapusa, Gulácsi Péter, aki gólt sem kapott a Borussia Dortmund elleni derbin, csapata így 1–0-ra megnyerte a meccset. Ez volt a Leipzig első győzelme a Bundesliga I-ben. Kalmár Zsolt ezúttal nem szerepelt a csapat keretében.

Kleinheisler László a 67. percben, csereként állt be a Darmstadtba, amely a 90. percben nyerte meg a meccsét 1–0-ra az Eintracht Frankfurt ellen. A gólpasszt éppen Kleinheisler adta Sirigunak.

A Bundesliga II-ben Megyeri Balázs végig a pályán volt a Greuther Fürthben, amely idegenben játszott 1–1-et a Fortuna Düsseldorffal, és ezzel hatodik a tabellán. Stieber Zoltán kezdőként 72 percet játszott a Kaiserslauternben, amely 2-0-ra kikapott a Sandhausen vendégeként, és jelenleg az utolsó a Bundesliga II-ben.

Nikolics Nemanja továbbra is nagyszerű formában futballozik. Igaz, a Legia Warszawa 2–1-es vereséget szenvedett a Nieciecza vendégeként, de a varsóiak szépítő találatát Nikolics szerezte egy gyönyörű szabadrúgásból. Ez volt a harmadik gólja a mostani bajnokságban.

A Wisla Krakówban végig pályán volt Guzmics Richárd, de a csapata így is 2–1-es vereséget szenvedett a Jagiellonia otthonában, és továbbra is az utolsó helyen áll a bajnokságban. A Lech Poznanban Kádár Tamás viszont örülhetett: 3–1-re verték a Pogon Szczecint, a védő a kezdőben kapott helyet, és végig játszott is.

Nagy Ádám 86 percet kapott a Bolognában a Cagliari elleni meccsen, melyet 2–1-re meg is nyert csapata.

– Tetszett Ádám játéka, nagyon meg vagyok elégedve vele. A középpálya bármelyik posztján képes ellátni a feladatát, rendre jó döntéseket hoz, tudja, merre kell mozognia, és a hozzáállása is példaértékű. Az ilyen játékosokkal sohasem nehéz megtalálnom a közös hangot – nyilatkozta Nagyról a Bologna vezetőedzője, Roberto Donadoni.

Korhut Mihály nem lépett pályára Izraelben, a Hapoel Beer-Seva nélküle győzte le 3–0-ra hazai pályán a Bnei Sahnint. Szlovákiában Priskin Tamás a Slovan Bratislava keretében sem volt ott, a pozsonyiak nélküle kaptak ki hazai pályán 2–1-re a Spartak Myjava ellen. Lang Ádám már csatlakozott új csapatához, a Dijonhoz, elkezdte az edzéseket is, de várhatóan csak a szeptember 17-i, Metz elleni mérkőzésen mutatkozik be a francia élvonalban.

A franciamásodosztályban hat forduló után a nyolcadik helyen áll a Le Havre. Bese Barnabás jobbhátvédként végig pályán volt csapatában a Valenciennes elleni 2–2-re végződő bajnokin.

Katarban még nem kezdődött meg a szezon, így Németh Krisztián bajnokin egyelőre nem léphetett pályára, és ugyanez igaz Dzsudzsák Balázsra is, aki az Egyesült Arab Emírségekben futballozik.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.