Szalai Attila: A 2016-os eufóriához hasonló örömet akarunk szerezni a szurkolóknak
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2020. november. 09., 18:15
Szalai Attila: A 2016-os eufóriához hasonló örömet akarunk szerezni a szurkolóknak

A zárt kapuról, Szoboszlai Dominikról a válogatott és az izlandi csapat erősségeiról is beszélt a 2016-os Eb-mérkőzéseket még csak szurkolóként követő Szalai Attila és Sallai Roland a keret hétfői edzése előtt.

Marco Rossi kerete Telkiben készül a november 12-i, Izland elleni összecsapásra. Nem túlzás azt mondani, az év legfontosabb mérkőzése előtt áll a csapat. Az összetartás elején két játékos állt az újságírók rendelkezésére az edzőközpontban.

Szalai Attila úgy fogalmazott, mióta kevesebb, mint egy éve, a Puskás Aréna Uruguay elleni nyitómérkőzésén bemutatkozott a felnőtt válogatottban, rengeteg minden történt vele, és nagyon boldog, hogy elérte a célját és magyar válogatott futballista lehet, de még többet akar azért dolgozni, hogy továbbra is a keret stabil tagja lehessen.

A csapattagok nincsenek könnyű helyzetben, ma több rossz hír is érkezett hozzájuk: délelőtt Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött játsszák majd le a soron következő találkozókat, ráadásul bár negatív teszteredménnyel rendelkezik, Szoboszlai Dominik ismét karanténba került, mivel klubtársai közül többen pozitív koronavírus-tesztet produkáltak. Ma újabb teszten estek át a játékosok, ezek eredménye változtathat a karanténhelyzeten.

Korlátozások a labdarúgásban is

Korlátozások a labdarúgásban is

Az MLSZ elnöke szerint jelen pillanatban nem lehet fontosabb cél, mint a járvány megfékezése és az egészség megőrzése. Az intézkedések a labdarúgásban is ezt segítik.

Tovább

– Dominikról annyit tudunk, hogy várják a mai tesztje eredményét, mi is várjuk a fejleményeket. Sajnáljuk nagyon, hogy üres lelátók előtt játsszuk a mérkőzéseket, de az egészség védelme a legfontosabb és bízunk benne, hogy a képernyők előtt szurkolóknak nagy örömet tudunk majd szerezni – fogalmazott Szalai Attila.

A 22 éves labdarúgó a válogatott őszi sikereinek kulcsát a csapategységben és szervezettségben látja. Következő ellenfelünk, Izland erejét pedig szerinte játékosai fizikuma, testfelépítése jelzi.

– Nagyon jó játékosok képviselik Izlandot, de fel kell vennünk velük a harcot, meg kell mutatnunk azokat a képességeket, amik bennünk rejlenek. Csapategységünkkel és egyéni kvalitásainkkal meg kell próbálnunk föléjük kerekedni. Az izlandiak nagyon erősek rögzített helyzetekből, erre mi is készülünk.

A minhárom október, idegenbeli találkozón végig a pályán lévő Szalai Attila azt is felidézte, hol nézte a magyar válogatott játékát a 2016-os Európa-bajnokságon:

– Nagyon jól emlékszem, a családom társaságában, otthonról követtem a mérkőzéseket, akkor még szurkolóként, álmodozó kisgyerekként figyeltem a válogatott teljesítményét, és én is átéltem, mekkora boldogság szabadult fel akkor minden futballszerető ember szívében. Az a célunk, hogy ugyanezt meg tudjuk ismételni. Természetesen érezzük mi is, hogy az év legfontosabb mérkőzése előtt állunk, de ennek a nyomásnak édes tehernek kell lennie és extra motivációt kell adnia, hogy ilyen lehetőség van a kezünkben.

Tesztelés az elővigyázatosság jegyében

A válogatott stábja úgy döntött, hogy elővigyázatosságból néhány külföldről érkező játékost azonnali koronavírustesztnek vet alá és negatív teszteredményük megérkezéséig izolál a keret többi tagjától. Ezen játékosok semmilyen tünetet nem produkálnak, mindössze az adott ország jelenlegi járványügyi helyzetéből fakadóan elővigyázatosságból jobbnak látja az egészségügyi stáb, ha friss negatív teszt birtokában érintkeznek először csapattársaikkal.

Sallai Roland szintén kiemelte, bár nagyon sajnálja, hogy a 12. játékosként mögöttük álló szurkolótábor nélkül kell most pályára lépniük a Puskás Arénában, bízik benne, hogy örömöt tudnak okozni a drukkereknek a tévéképernyőkön keresztül.

– A 2016-os Izland elleni Eb-meccset a tévében néztem. Azóta kicserélődött a csapat, generációváltáson mentek keresztül, de vannak most is elől extra játékosaik. Aki viszont a mi részünkről oda kerül a kapu elé, annak maximálisan koncentrálnia kell, legyen csatár vagy védő, ki kell használni a lehetőségeinket.

A Feirburg játékosa elmondta, ezen a szinten már nincsenek könnyű mérkőzések, a csapatnak minden helyzetben maximáisan oda kell tennie magát a pályán.

 Bár sok negatív hírt kaptunk ma, ami természetesen nem segített, profi játékosok vagyunk, ezeken túl kell tennünk magunkat és már a csütörtöki találkozóra koncentrálunk. Ki lehet jelenteni, hogy nem csak az én, de a társaim karrierjének is legfontosabb mérkőzése lesz ez az Izland elleni.


Frissítés: Kedd délben Szoboszlai Dominik megérkezett Telkibe, a férfi A-válogatott összetartására – teljes a keret.


Frissítés: A korábbi folyamatos negatív teszteredmények után Marco Rossi legutóbbi vizsgálata pozitív eredményt mutatott szerdán. Elkülönítése a játékosoktól, stábtagoktól azonnal megtörtént.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Marco Rossi:
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

A Koszovó elleni 2-0-s győzelmet követően szövetségi kapitányunk értékelt.

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Meccsbeszámoló
Már kaphatók a jegyek az Írország-Magyarország mérkőzésre

A Koszovó elleni 2-0-s győzelmet követően szövetségi kapitányunk értékelt.