Stieber gólt szerzett, Dzsudzsák gólpasszokkal zárta a szezont
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2018. április. 30., 13:36
Stieber gólt szerzett, Dzsudzsák gólpasszokkal zárta a szezont

Stieber Zoltán megszerezte idei első gólját az MLS-ben, Dzsudzsák Balázsék győzelemmel és bajnoki ezüstéremmel zárták az arab banjnoki szezont. A Szalai Ádámot foglalkoztató Hoffenheim egyre feljebb verekszi magát a Bundesligában.

A Bundesligában Gulácsi Péter együttese, az RB Leipzig 3-0-ás vereséget szenvedett a Mainz otthonában. A magyar válogatott kapusa végigjátszotta a találkozót, csapata már csak egypontos előnnyel áll a tabella 6. (utolsó nemzetközi szereplést érő) helyén. Szalai Ádám csapata, a Hoffenheim viszont remekel. A 27. fordulóban a Hannovert győzte le 3-1-re, a magyar csatár a 63. percben csereként lépett pályára. Győzelmükkel Szalaiék már a BL-csoportkört érő 4. helyen állnak.

A német másodosztályban a magyarjai - Megyeri Balázs és Pintér Ádám - nélkül felálló Greuther Fürth 3-0-ás vereséget szenvedett a St. Pauli vendégeként, így jelenleg a 16. helyen áll, ami azt jelenti, hogy ha nem lép előrébb, akkor osztályozót kell majd játszania a másodosztályban maradásért.

Dzsudzsák Balázs csapata, az al-Vahda az Egyesült Arab Emírségek bajnokságának utolsó fordulójában 4-1-re nyert az Al-Jazira ellen és ezzel a második helyen végzett az idei szezonban. A magyar válogatott csapatkapitányának passzából szerezte meg a vezetést az Al-Wahda a második percben, majd a 76. percben ismét Dzsudzsák passzából növelte előnyét 3-1-re. Az Al-Wahda az Al-Ain mögött a második helyen végzett a bajnokságban.

A Serie A-ban Nagy Ádám kezdőként lépett pályára a Bologna AC Milan elleni mérkőzésén, melyen 52 percet játszott. Csapata 2-1-es vereséget szenvedett a hazai pályán.

A francia másodosztályban Bese Barnabás kezdőként lépett pályára a Le Havre AC Ajaccio elleni hazai meccsén, melyet csapata 2-0-ra megnyert. Lang Ádám viszont ezúttal sem jutott szerephez az Nancy Tours elleni, 3-1-re megynert mérkőzésén.

Az MLS-ben ezúttal Stieber Zoltán szállította a magyar gólt. Stieber a DC United Philadelphia Union elleni mérkőzésének 7. percében szerzett vezetést csapatának, amely azonban így is 3-2-es vereséget szenvedett. A Chicago Fire Torontóban lépett pályára, ahol 2-2-es döntetlent ért el. Németh Krisztián együttese, a New England Revolution a Sporting Kansas Cityt fogadta, melyben Sallói Dániel kezdőként lépett pályára, akárcsak Németh a másik oldalon. Előbbi 82, utóbbi 72 percet játszott. A győzelmet a hazaiak szerezték meg (1-0).

A kazah bajnokságban az Elek Ákossal felálló Kajrat Almati 2-1-re nyert idegenben a Pavlodar vendégeként. Elek végigjátszotta a találkozót. Az Asztana Tobol elleni összecsapásán Kleinheisler László is kezdő volt, csapata pedig 1-0-ra győzött és 8 forduló után vezeti a tabellát.

Az ukrán bajnokságban a Dinamo Kijev 1-0-ra nyert idegenben a Vorszkla vendégeként. Kádár Tamás azonban még továbbra sem épült fel sérüléséből, így természetesen a keretben sem szerepelt. Az izraeli pontvadászatban a Hapoel Beer-Seva 1-1-es döntetlent játszott a Jehuda vendégeként, Korhut Mihály még mindig sérült, így nem szerepelt a Hapoel keretében ezúttal sem.

A ciprusi elsőosztályban Sallai Roland csapata, az APOEL 2-1-re nyert az Apollon ellen, Sallai végigjátszotta a találkozót.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.