Southgate: A magyarok eredményei magukért beszélnek
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2021. szeptember. 01., 14:46
Southgate: A magyarok eredményei magukért beszélnek
facebook.com/EnglandTeam

Gareth Southgate kihívásokkal teli 90 percre számít a Puskás Arénában, hiszen a nyári Európa-bajnokság mérkőzésein is látszott, nehéz feltörni a magyar válogatott védelmét. Szerinte csapata saját fejlődéséből meríthet erőt a vb-selejtezőkre.

– A csapat önbizalmat szerzett abból, amit elért eddig, de most egy új feladat áll előttünk és újra esélyünk lehet egy nagy tornán sikeresnek lenni. Ezeken a selejtező mérkőzéseken a legjobbnak kell lennünk. Jó teszt lesz számunkra a holnapi találkozó, idegenben játszunk, 60 000 hazai szurkoló előtt és egy nagyon jó csapat ellen. Otthon jó eredményeket hoztunk, de most ezt idegenben kell megtennünk – kezdte az angol válogatottat irányító Gareth Southgate a mérkőzést megelőző hivatalos sajtótájékoztatót. – A héten két mérkőzést játszunk, Magyarország és Andorra ellen, és mindkét találkozó kihívást fog jelenteni a számunkra. Tudjuk, a magyar csapat a második a csoportban és az eredményeik magukért beszélnek.

A jövő héten az angolok még Lengyelországgal mérkőznek meg, a szakember az egymást követő három találkozó miatt is örül, hogy a nyári Európa-bajnokság alatt még jobban összekovácsolódhatott csapata, a torna mérkőzései, tanulságai pedig még frissen élnek az emlékezetükben. Szerinte játékosai mentalitásával nem lehet gond. Az esélylatolgatásba viszont nem ment bele.

– Nem gondolom, hogy találgatásokba kellene bocsátkoznunk. Magyarország ellen egy olyan csapatra készülünk, amely mögött egy hatalmas tömeg áll majd a stadionban. Várjuk a mérkőzés kihívásait, minden más csak spekuláció.A kijutás miatt nagyon fontos lehetőség, hogy az ellenfelek otthonából hozzuk el a pontokat. Jó helyen állunk a csoportban, de most csak a holnapi mérkőzésre figyelünk. Beszéltünk arról a játékosokkal, hogy más lesz a hangulat, mint otthon, de mindenki nagy mérkőzéseket játszik hétről hétre, azt gondolom, nincs semmi, amivel még nem találkoztak.

A magyar csapattal kapcsolatban elmondta, ha engedik, hogy válogatottunk játssza a saját játékát, nagyon veszélyes tud lenni.

– Mélyen védekeznek és igyekeznek helyzeteket kialakítani. Nagyon nehéz feltörni a védelmüket, láthattuk ezt nyáron, amikor a portugálok 80 percig nem tudtak betalálni ellenük. A magyarok nagyon jól szervezettek és tudjuk, hogy a legjobb formánkat kell hoznunk Budapesten.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, Jadon Sancho játéka még kérdéses, mindenki más viszont készen áll a holnapi találkozóra.

Az angol válogatott védője, Harry Maguire arról beszélt a St. George’s Parkban, hogy minden mérkőzésnek más és más forgatókönyve van és csapattársaival most csak a csütörtöki találkozóra koncentrálnak.

Természetesen csalódottak voltunk az Eb-végén, de az élmények, a tapasztalatok, a mosolyok az emberek arcán jelent kompenzációt. Közel voltunk a végső győzelemhez. A vb-selejtező mérkőzésekre teljesen készen kell állnunk, fizikálisan és mentálisan is, hogy megmutathassuk, hol tart most a csapatunk. Igyekszünk az elveszített mérkőzést plusz motivációnak használni és pozitívak maradni.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.