Rossi: Lélektanilag sokat jelentene egy jó kezdés a selejtezősorozatban
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2019. március. 18., 16:33
Rossi: Lélektanilag sokat jelentene egy jó kezdés a selejtezősorozatban

Megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját Telkiben Marco Rossi szövetségi kapitány Korhut Mihály társaságában. Szó volt a keret összeállításáról, a válogatott labdarúgóját téli átigazolása után jelenlegi formájáról is kérdezték.

Az imént futott be Kádár Tamás, kevéssel korábban érkezett meg Szoboszlai Dominik, mindenki más már itt van Telkiben, egyedül az Amerikából érkező Németh Krisztiánra és Baráth Botondra várunk még – kezdte az Eb-selejtezősorozat előtti hétfői sajtótájékoztatót Marco Rossi szövetségi kapitány. –Két összetevőre, a taktikára és a lélektanra szeretnék koncentrálni ezúttal is. Ha a jó értelemben vett feszültséggel lépünk a pályára és nem hagyjuk magunkat nyomás alá helyezni, akkor megfelelő munkát tudunk majd végezni a meccsen, ami a csapatot igazi csapattá teszi.

A magyar válogatott szerdán utazik Szlovákiába. Nagyszombaton, csütörtökön, 20.45-kor lép pályára az Eb-selejtező első mérkőzésén. 

A szövetségi kapitány újságírói kérdésre válaszolva elmondta, annak ellenére, hogy Dzsudzsák Balázs az utóbbi hetekben nem játszott mérkőzést, jobb állapotban van, mint novemberben, amikor szintén kerettag volt. Marco Rossi kiemelte, mindig az aktuális forma alapján döntik el, ki kap szerepet a mérkőzéseken, a keretbe azokat a labdarúgókat hívták be, akik a legnagyobb garanciát jelentik a minőségi játékra, ami pedig elengedhetetlen a egy jó eredmény eléréséhez Szlovákia, majd később Horvátország ellen is.

Óriási lélektani előnyt jelentene, ha jól tudnánk kezdeni Szlovákia ellen. Ennek ellenére a Horvátország elleni egy külön meccs lesz, arra külön fogunk készülni – tette hozzá a kapitány.

Korhut Mihály télen a görög bajnokságba igazolt, ahol elmondása szerint nagyobb az iram, több a párharc és az ütközés mint Izraelben, ahol addig futballozott.

Túl az első edzésen is a válogatott. 

– Jól érzem magam, szerintem jó formában vagyok, szerencsére minden mérkőzésen játszhattam új csapatomban. Telkiben is jó a hangulat, örülök, hogy itt lehetek; olyan, mintha egy hete játszottunk volna utoljára együtt a válogatottal – válaszolt az újságírók kérdésére Korhut Mihály, a csapat védője, aki azt is elmondta, állandó kihívást jelent számára, hogy bizonyítson a válogatottban. Az izraelinél magasabban jegyzett görög ligában szereplő Arisz Szaloniki játékosa úgy érzi, új klubjában jobban tud fejlődni. A szlovák ellenféllel kapcsolatban pedig azt mondta, komolyan kell dolgozniuk a következő edzéseken, hogy jó mérkőzést játszhassanak ellenük, különös tekintettel arra, hogy a szokásosnál rövidebb idő áll rendelkezésre a felkészülésre.

Komoly kihívások előtt csapataink

Komoly kihívások előtt csapataink

Tizenhat tétmérkőzésen lépnek pályára labdarúgó-válogatottjaink április 9-ig, ezek közül hetet az M4 Sport élőben közvetít. Férfi futsal U19-es csapatunk háromszor játszik a következő hetekben.

Tovább


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.