Nikolics vesztes meccsen debütált a BL-ben
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2016. szeptember. 14., 22:37
Nikolics vesztes meccsen debütált a BL-ben

Pályafutása első Bajnokok Ligája-mérkőzésén lépett pályára Nikolics Nemanja, a magyar válogatott támadója.

Nikolics az egyetlen magyar játékos, aki ebben az idényben érdekelt a Bajnokok Ligája csoportkörében, a Legia Warszawa támadója szerdán hazai pályán, a Borussia Dortmund ellen debütált a legrangosabb klubsorozatban. Besnik Hasi, a Legia szakvezetője talán még saját játékosait is összezavarta azzal, hogy soha nem látott összeállításban küldte pályára csapatát, melyből kihagyta a lengyel bajnokság legjobb góllövőjét, Nikolicsot is.

A dortmundiak kihasználták a Legia kezdeti zavarát, és 17 perc után már 3-0-ra vezettek, egyszersmind el is döntötték a meccset. Nikolicsot a 63. percben küldte pályára edzője, a Borussia ekkor már 4-0-ra vezetett, majd a 76. percben megrúgta ötödik gólját is, a 87. percben pedig beállította a 0-6-os végeredményt. Nikolicsnak a 90. percben még volt egy nagy helyzete, de blokkolt egy hazai láb, így nem sikerült legalább a becsületgólt megszereznie.

A mérkőzést a helyszínen tekintette mg Bernd Storck szövetségi kapitány is, aki megragadta a lehetőséget, hogy a Svájc elleni, október 7-i vb-selejtező előtt igazán rangos mérkőzésen nézhesse meg a válogatott csatárt. Érdekesség, hogy a szakember annak idején éppen a vendég Dortmund színeiben lett Német Kupa-győztes, és legutóbb is a Borussia meccsén nézett meg egy magyar válogatott játékost: múlt héten, a Leipzig kapuját őrző Gulácsi Pétert látta, amint kapott gól nélkül hozta le a sárga-feketék elleni bajnoki mérkőzést.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.