Nikolics Nemanja: egy arany zsebben, egy arany karnyújtásnyira
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2016. május. 03., 16:26
Nikolics Nemanja: egy arany zsebben, egy arany karnyújtásnyira

Hétfőn este két magyar érdekeltségű csapat játszotta a Lengyel Kupa döntőjét, melyen a Nikolics Nemanját soraiban tudó Legia Warszawa 1-0-ra legyőzte a Kádár Tamással és Lovrencsics Gergővel felálló Lech Poznant.

A döntőt követően az mlsz.hu a friss kupagyőztes Nikolics Nemanját kérdezte a győztes fináléról, az idény hajrájáról és a magyar válogatottról.

- Fantasztikus nap volt a tegnapi, tényleg az ilyen élmények miatt érdemes futballistának lenni, ezekért a pillanatokért kezdi el minden kisfiú a labdarúgást - fogalmazott Nikolics Nemanja. - Ötvenezer néző előtt, csodálatos hangulatú stadionban, a legnagyobb riválisunk ellen nyertük meg a kupát, túlzás nélkül mondhatom, hogy már ezért megérte a Legiához szerződni. Nehéz meccs volt, kevés helyzet adódott mindkét oldalon, de úgy érzem, végül megérdemelten sikerült elhódítani a Lengyel Kupát. És még nincs vége az idénynek, három forduló van hátra a bajnokságból, az élen állunk, és a hétvégén éppen a második helyezett Piast Gliwicét fogadjuk. Ha nyerünk, karnyújtásnyira kerülünk a bajnoki címtől, de egy döntetlennel is megőrizzük lépéselőnyünket a riválissal szemben. Azon vagyunk, hogy az utolsó fordulónak már ne legyen tétje ebből a szempontból. Jó formában vagyunk, úgy érzem, nagyon közel állunk a duplázáshoz.

Mivel az első két helyezett között jelenleg pontegyenlőség áll fenn, a bajnoki aranyérem sorsa még izgalmasan alakulhat a hajrában, a gólkirályi cím elnyeréséért azonban már legkevésbé sem kell izgulnia a magyar válogatott csatárának: 26 találatával toronymagasan vezeti a lengyel góllövőlistát.

- Érdekes, hogy vannak, akik kevesellték az utóbbi időszakban a góljaim számát, pedig talán tavasszal sem panaszkodhattak rám a szurkolók, szereztem kilenc-tíz gólt, ennél többet senki sem jegyez a bajnokságban. Érdekes, hogy ha valaki más szerez tizenkét meccsen hat gólt, azt nem győzik dicsérni a teljesítményét, az én esetemben viszont visszaesésről beszélnek. Ez egyrészt imponál, hiszen érzem, hogy bíznak bennem, sztárjátékosokkal hasonlítgatnak össze, másrészt úgy gondolom, a nagyon erős lengyel élvonalban nem könnyű gólokat lőni, ezért nem lehet elvárás, hogy minden mérkőzésen betaláljon valaki. Örülök, hogy a 21. század legjobb szezonbeli gólmutatóját tudtam produkálni az Ekstraklasában, emellett a Legiánál is klubrekordot döntöttem, miközben gólkirály lettem a kupában is.

Ami pedig a válogatottat illeti: természetesen Nikolics fejében is ott motoszkál a gondolat, hogy hamarosan Európa-bajnokságon szerepel a válogatott, de egyelőre arra koncentrál, hogy varsói munkahelyén mindenki megelégedésére teljesítsen.

- A hétfői kupadöntő után sikerült beszélnem Kádár Tamással és Lovrencsics Gergővel is, és természetes, hogy ilyenkor mindannyiunk eszébe jutottak a válogatott előtt álló feladatok, de nem szabad nagy nyomást helyezni magunkra azzal, hogy már most minden nap az Európa-bajnokságra gondolunk. Alig várom, hogy elkezdődjön a torna, de lesz még időm az Eb-re gondolni, ha befejeződött a bajnokság, és egyáltalán meghívót kapok a szövetségi kapitánytól. Ahogy a klubcsapatomnál, úgy a válogatottban is vannak céljaim, de igyekszem nem elsietni semmit, lépésről lépésre haladva megvalósítani őket.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.