Nikolics győztes dupla után tér haza
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2016. augusztus. 28., 23:08
Nikolics győztes dupla után tér haza

Dzsudzsák Balázs első tétmérkőzésén rögtön meg is szerezte első gólját a szaúd-arábiai Al-Vahda együttesében.

A magyar válogatott hétfőtől gőzerővel készül első világbajnoki selejtezőjére, de szombaton és vasárnap légiósaink még klubcsapataik meccseire fókuszáltak. A keretünkben jelenleg tizennégy légiós található, közülük kilencen léptek pályára hétvégén klubcsapatukban.

Nikolics Nemanja továbbra is nagyszerű formában futballozik, a Legia Warszawa vasárnapi idegenbeli bajnokiján csapata mindkét gólját ő szerezte a Ruch Chorzow ellen (0-2), vagyis kis túlzással egymaga szállította a három pontot a BL-főtáblán szereplő, és ott a Real Madriddal, a Dortmunddal és a Sportinggal összesorsolt lengyel címvédőnek.

A szintén az Ekstraklasában szereplő Guzmics Richárdot ezzel szemben elkerülték a sikerélmények ezen a hétvégén, csapata, a zsinórban hatodik bajnokiját elveszítő, és a tabella utolsó helyén álló Wisla Kraków hazai pályán 5-1-re kikapott a Slask Wroclawtól. Guzmics végig a pályán volt, a 84. percben sárga lapot kapott. A Lech Poznan 2-0-ra legyőzte a Piast Gliwicét, Kádár Tamás nem kapott helyet a keretben, ami azt jelezheti: elképzelhető, hogy az átigazolási időszakból hátralévő három napban elszerződik a lengyel csapattól.

A német élvonalban több válogatott kerettag is érdekelt volt az első fordulóban. Kleinheisler László a Darmstadt színeiben kezdte meg az idényt, a következő hónapokban kölcsönben szerepel a liga egyik újoncánál. Fiatal középpályásunk kezdőként lépett pályára a Köln ellen idegenbeli bajnokin, melyet csapata 2-0-ra elveszített. Kleinheisler 85 percet töltött a pályán, és a beszámolók szerint egy kisebb sérülés miatt kellett a hajrában lecserélni.

A Hoffenheim és az újonc RB Leipzig bajnokiján akár három kerettagunk is pályára léphetett volna, de végül csak a vendégek kapusa, Gulácsi Péter kapott szerepet, ő több nagy védéssel járult hozzá ahhoz, hogy lipcsei pontszerzéssel (2-2) végződött a találkozó. Szalai Ádámot nem nevezték a hazaiak a meccsre, Kalmár Zsolt a vendégek cserepadjáról nézte végig az összecsapást.

A német másodosztályban Stieber Zoltán hétfőn este léphet pályára, új együttese, a Kaiserslautern a Fortuna Düsseldorfot fogadja. Megyeri Balázs végigvédte a Greuther Fürth bajnokiját, amelyet csapata 3-2-re megnyert az Erzgebirge Aue ellen.

Dzsudzsák Balázs, a magyar válogatott csapatkapitánya letette a névjegyét Szaúd-Arábiában, góllal mutatkozott be új együttesében, a mekkai Al-Vahdában, amely kupamérkőzésen 3-1-re nyert az Al Qaisoma ellen. Katarban még nem kezdődött meg a szezon, így Németh Krisztián tétmeccsen egyelőre nem léphetett pályára.

Az olasz élvonalban a Bologna 5-1-es vereséget szenvedett a Torino otthonában, Nagy Ádám 3-1-es állásnál, az 56. percben állt be a vendégeknél. Bese Barnabás új csapata, a francia másodosztályú Le Havre 0-0-ás döntetlent játszott a Red Star otthonában, a magyar válogatott védő végigjátszotta a 90 percet. Priskin Tamás végig a pályán volt a Slovan Bratislava 0-0-ára végződő nagyszombati bajnokiján, és egyike volt együttese öt sárga lapos játékosának.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.