Németh-góllal kezdődött a katari bajnokság
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2016. szeptember. 18., 23:00
Németh-góllal kezdődött a katari bajnokság

Két újabb légiósunk számára kezdődött meg a bajnoki idény, egyikük mindjárt góllal kezdte a szezont.

Magyar góllal vette kezdetét a katari bajnokság: a szezon nyitómérkőzésének harmadik percében Németh Krisztián volt eredményes fejjel, ám a végső sikerhez ez sem volt elég, csapata, az al-Garafa SC 4-2-es vereséget szenvedett Dohában az al-Ahli vendégeként. A héten a magyar válogatott csapatkapitánya számára is elkezdődött a pontvadászat az Egyesült Arab Emírségek élvonalbeli bajnokságában: Dzsudzsák Balázs első mérkőzésén 60 percet játszott kezdőként az Al Wahda csapatában, amely 0-0-ás döntetlent ért el a Hatta otthonában.

Németországban továbbra is remek teljesítményt nyújt az RB Leipzig kapusa, Gulácsi Péter. Immár két bajnoki mérkőzés óta érintetlen a hálója, a Dortmund után a Hamburger SV együttese sem tudott gólt lőni neki, csapata 4-0-ás idegenbeli sikert ért el. A lipcseiek másik magyarja, Kalmár Zsolt nem volt a keretben. Az újonc lipcseiek három forduló után a harmadik helyen állnak a tabellán két hibátlan együttes, a Dárdai Pál vezette Hertha és a Bayern München mögött.

A Borussia Dortmund remekelt a héten: először a Legia Warszawa ellen nyert 6-0-ra a Bajnokok Ligája csoportmérkőzésén, majd Kleinheisler László csapatát, a Darmstadtot győzte le ugyancsak 6-0-ra. A magyar válogatott középpályása a darmstadtiak kispadjáról nézte a mérkőzést. Szalai Ádám viszont 11 perc erejéig beállhatott a Hoffenheimbe a Wolfsburg ellen, a találkozón gólnélküli döntetlen született. A Bundesliga II-ben Stieber Zoltán végig a pályán volt a Kaiserslauternben, amely továbbra is nyeretlenül sereghajtó - ezúttal a Stuttgart győzte le 1-0-ra. Megyeri Balázs végigvédte a Greuther Fürth hazai bajnokiját a Würzburger Kickers ellen, a vendégek 3-0-ra nyertek.

Lengyelországban mindeközben hosszú idő után újra örülhetett a végig pályán lévő Guzmics Richárd. A sereghajtó Wisla Kraków 7 nyeretlen mérkőzést követően, Patryk Malecki 90. percben szerzett góljával, 1-0-ra legyőzte a Piast Gliwicét. Kádár Tamás ismét kezdőként lépett pályára a Lech Poznanban, de együttesének megszakadt 5 mérkőzésen át tartó veretlenségi sorozata, és 2-1-re kikapott a Gdansk otthonában.

Nem sikerült pontot mentenie a Nikolics Nemanját kezdőként végig a soraiban tudó Legia Warszawának: a kétgólos hátrányból felálló együttes végül 3-2-re kikapott hazai pályán Zaglebie Lubintól. A héten elszenvedett két vereség megpecsételte a Legia Warszawa szakvezetőjének sorsát, a mérkőzést követően bejelentették Besnik Hasni menesztését.

Olaszországban a Bologna 3-1-re kikapott idegenben a Napolitól, a vendégeknél Nagy Ádám kezdőként 61 percet töltött a pályán, és csapata egyetlen találata előtt ő adta a gólpasszt.

Bár a frissen igazolt Lang Ádám is bekerült a Dijon keretébe a Metz elleni találkozóra, a magyar védő nem lépett pályára a 0-0-ra végződő mérkőzésen, így francia élvonalbeli bemutatkozása még várat magára. Bese Barnabás csapata, a francia másodosztályú Le Havre 2-1-re kikapott a Bourg en Bresse otthonában, a magyar válogatott védője kezdőként 72 percet játszott. Priskin Tamás kihagyta a Slovan Bratislava hétvégi bajnokiját.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.