Az ötödik meccsen első győzelmünket szerezhetjük a szlovákok ellen
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2019. március. 21., 09:49
Az ötödik meccsen első győzelmünket szerezhetjük a szlovákok ellen

Négy mérkőzést játszott eddig a magyar és a szlovák válogatott egymással. Az első két találkozó volt tétmérkőzés, Pozsonyban és Győrben Eb-selejtezőt vívtunk. A következő két meccset semleges helyszínen, Bangkokban és Limasszolban rendezték.

Az 1999. március 31-i, pozsonyi mérkőzésen gól nélküli döntetlent játszott Bicskei Bertalan együttese. A hangulat meglehetősen feszült volt a lelátón és a pályán is, nehezen lehetett kordában tartani az indulatokat. Az Európa-bajnoki selejtezőn a magyar válogatott nyerhetett volna, de a legnagyobb helyzeteket is kihagyta. Még szerencse, hogy Király Gábor az utolsó pillanatban nagy bravúrral kivédte Stanislav Varga fejesét. A magyar csapat összeállítása a következő volt: Király – Sebők V. – Korsós, Hrutka, Mátyus – Pisont, Halmai, Illés – Sebők J. (Dombi), Fehér (Hamar), Tóth N.

A június kilencedikei, győri mérkőzés már közel sem sikerült jól. A hazai vereség eltemette a továbbjutási reményeket. A Király – Korsós Gy., Sebők V., Hrutka, Mátyus – Halmai (Pisont), Somogyi (Preisinger), Illés, Dárdai – Sebők J., Egressy (Dombi) összeállítású magyar együttes ellen játszott a nem sokkal később a Ferencvárosba szerződött Pinte Attila, aki akkor még a pozsonyi Inter középpályása volt. Az akkoriban a határhoz közeli Somorján élő játékos utóbb azt mondta, szerinte az elszántság, a taktikai fegyelem és az agresszivitás vezetett a győzelmükhöz. A magyar oldalon Illés Béla az ötvenedik válogatottságát ünnepelte. A meccs egyetlen gólját Martin Fabus lőtte Király Gábor kapujába, a magyar csapat továbbjutási reményei öt nap alatt, a románok elleni, bukaresti 0-2-vel és a győri 0-1-gyel végleg elszálltak.

2004. november 30-án korábban csak egyszer, 1977-ben játszott a magyar válogatott, akkor bolíviai győzelmével biztosította a helyét az argentínai világbajnokság tizenhatos döntőjében. 2004-ben a thaiföldi Király Kupán 1-0-ra kikapott a Lothar Matthäus által irányított magyar válogatott a szlovákoktól. A Vlaszák – Kriston, Stark, Juhász, Vanczák – Tóth B., Vadócz, Simek, Rósa D., Vincze O. – Kovács P. összeállítású tizenegy kezdett, a második félidőben Nikolov, Koplárovics, Kerekes, Rajczi és Waltner is pályára lépett. A mérkőzés egyetlen gólját Porázik lőtte a 48. percben. A magyar csapatban hét játékos, Kriston Attila, Vanczák Vilmos, Vadócz Krisztián, Nikolov Balázs, Koplárovics Béla, Kerekes Zsombor és Rajczi Péter debütált.

2008. február 6-án a ciprusi Limasszolban 1-1-es döntetlenre végződött a két csapat mérkőzése. A magyar együttes az 54. percben Gera Zoltán fejes góljával szerzett vezetést, de a szlovák legénység tíz perccel később egyenlített Sestak révén. Az összeállítás a következő volt: Fülöp – Csizmadia, Vanczák, Juhász, Lőw - Szélesi, Vass (Tőzsér, 83.) – Hajnal (Dzsudzsák, 46.) – Buzsáky (Priskin, 75.), Gera, Huszti (Halmosi, 56.). Dzsudzsák Balázsnak az volt a nyolcadik mérkőzése a válogatottban, azóta már kilencvennyolc van a háta mögött.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.