Nagyot küzdöttünk, de Svájc elvitte a három pontot
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2016. október. 07., 23:45
Nagyot küzdöttünk, de Svájc elvitte a három pontot

A svájciak háromszor szereztek vezetést a magyar válogatott ellen a két csapat budapesti vb-selejtezőjén, kétszer egyenlítettünk, de a 89. percben esett vendéggólra nem volt válaszunk, így a vendégek megszerezték a három pontot.

A magyar válogatott az Európa-bajnokság után első hazai mérkőzését játszotta az Európa-bajnokság óta, a vb-selejtező sorozatban pedig - a feröeri döntetlent követően - a svájciak elleni volt a második összecsapás. A vendégek nagyszerűen kezdték a selejtező sorozatot, 2-0-ra legyőzték szeptemberben az Európa-bajnok portugálokat, és Budapestre is győzelmi célokkal érkeztek.

Bernd Storck szövetségi kapitány nem okozott különösebb meglepetést az összeállítással, a Feröer-szigeteken pályára küldött tizenegy egyetlen helyen változott, vagyis Gulácsi Péter előtt a Fiola Attila, Guzmics Richárd, Lang Ádám, Kádár Tamás védőnégyes kapott helyet, a két védekező középpályásunk Gera Zoltán és Nagy Ádám volt, előttük a Dzsudzsák Balázs, Kleinheisler László, Stieber Zoltán hármas segítette a center, Szalai Ádám dolgát.

A mérkőzés első perceiben úgy tűnt, a svájciak labdabirtoklásra alapuló játéka működhet, a vendégeknél volt többet a labda. Mindössze néhány perc után fordult a kocka, a magyar válogatott átvette a mérkőzés irányítását, és hosszabb ideig áttevődött a játék a svájci térfélre. Egy-két ígéretes akciót vezettünk ugyan, de komolyabb helyzetig nem jutottunk el. A 25. percben Dzsudzsák Balázs lövése kerülte el a kaput, majd a 29. percben óriási vendéghelyzet maradt ki: egy jobb oldali szöglet után Schär fejelt kapura, Gulácsi szép védéssel hárított, majd Dzemaili ismétlését Stieber előbb fejjel, majd mellel blokkolta.

1007_hunsui5

A félidő utolsó negyedórájában akadtak szépen induló akcióink, de a támadóharmadban elkövetett pontatlanságok nem fértek bele a svájciak ellen, így Sommer kapusnak nem igazán akadt dolga. A 45. percben a svájciak még egy fejessel veszélyeztettek, majd véget ért az első játékrész.

Lendületesen kezdtük a második félidőt, de az első hibánkat kegyetlenül kihasználták a svájciak: az 51. percben Lang Ádám lyukat rúgott egy ártalmatlan felívelés után, Shaqiri törhetett így kapura, lövését Gulácsi lábbal védte, de a kipattanót Haris Safarovic a léc alá lőtte (0-1). Gyorsan jött az egyenlítés, az 53. percben Nagy Ádám tette le Kleinheislernek a labdát, aki 18 méterről a bal kapufa belső élét találta telibe, a kipattantót azonban az érkező Szalai Ádám közelről a hálóba lőtte (1-1). A 67. percben ismét elkövettünk egy hibát a felezővonalnál, amiből akciót vezetett, és visszavette a vezetést a svájci csapat: Behrami emelte be a tizenhatoson belülre a labdát, a balösszekötő helyén érkező Rodriguez pedig kapásból a bal alsó sarokba lőtt (1-2). Ismét gyorsan jött a magyar válasz, Stieber szépen tette középre a labdát, Szalai Ádám pedig 4 méterről a hálóba fejelt (2-2). Kiegyenlített maradt a mérkőzés az egyenlítés után, de a 89. percben harmadszor is vezetést szereztek a svájciak: egy jobb oldali beadást két svájci is megcsúsztatott, így a csereként beállt Stocker elé került a labda, aki közelről a hálóba lőtt (2-3). A hosszabbítás három perce alatt két óriási magyar lehetőség is kimaradt, az egyenlítésre azonban már nem maradt idő, Svájc 3-2-re megnyerte a találkozót.

1007_hunsui11

Magyarország-Svájc 2-3 (0-0)
Magyarország: Gulácsi Péter - Fiola Attila, Guzmics Richárd, Lang Ádám, Kádár Tamás - Nagy Ádám, Gera Zoltán - Dzsudzsák Balázs, Kleinheisler László (Németh Krisztián, 76.), Stieber Zoltán - Szalai Ádám (Nikolics Nemanja, 86.)
Svájc: Yann Sommer - Stephan Lichsteiner, Fabian Schär, Nico Elvedi, Ricardo Rodriguez - Valon Behrami, Blerim Dzemali - Breel Embolo, Xherdan Shaqiri (Gelson Fernandes, 81.), Admir Mehmedi (Valentin Stocker, 88.) - Haris Seferovic (Eren Derdiyok, 72.)
G.: Szalai 53., 71., ill. Seferovic 51., Rodríguez 67., Stocker 89.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.