Megtartotta első hivatalos sajtótájékoztatóját a magyar válogatott
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2016. június. 10., 10:39
Megtartotta első hivatalos sajtótájékoztatóját a magyar válogatott

Guzmics Richárd és Korhut Mihály válaszolt az újságírók kérdéseire.

Pénteken délelőtt tartotta első hivatalos sajtótájékoztatóját a magyar válogatott, amelyen a védelem két tagja, Guzmics Richárd és Korhut Mihály vett részt. A játékosok valamivel fél 10 után érkeztek meg a magyar válogatott médiaközpontjába, és elsőként az UEFA.com-nak, valamint az MTVA-nak adtak egyéni interjút, majd válaszoltak az újságírók kérdéseire.

- Minden focista erről álmodik, hogy egyszer magára húzhatja a válogatott mezt, természetesen én is - kezdte Korhut Mihály. - Kaposváron lettem NB I-es játékos, ott indult a karrierem. Miután félévvel később visszakerültem a kölcsönből a DVSC-be, bajnokok lettünk, és a játék is jól ment. Reméltem, hogy válogatott leszek, és most nagyon örülök, hogy nem csak ezt az álmomat sikerült teljesíteni, hanem ide, Franciaországban is eljutottam. Egy Eb-n szerepelni nagy élmény, remélem, a pályán is megmutathatom magam majd valamelyik mérkőzésen. Elsősorban kitartásra volt szükség, hogy elérjem ezt, sok áldozatot kellett meghoznom, és sok mindent kellett feláldoznom ezért az álomért, de sikerült, és nagyon megérte.

Újságírói kérdésre Korhut Andreas Möllerről is mondott néhány gondolatot:
- Andreas Möller nagyon jó edző, nem véletlenül futott be ekkora karriert. Minden labdaérintésén látszik, hogy nagyon képzett, technikás játékos volt, és még mindig nagyszerűen bánik a labdával. Sokat számít a csapatnak, hogy egy ilyen világklasszis van mellettünk, a tanácsai és a tapasztalata jól jönnek majd az Eb-összecsapásokra is. Nem utolsósorban egy rendkívül jó kedélyű, mókás ember.

- Tetszett, hogy bemutatja az öltözői hangulatot, de kétségtelen, hogy ez az érzés élőben jobban átélhető - mondta a tegnap bemutatott válogatott filmről Korhut. - Filmen keresztül nehezebb átélni ezt a sikert, hiszen 70 percbe nehéz belesűríteni azt az utat, ami Franciaországig vezetett. Mindenképpen örömteli, hogy készült egy ilyen film.

Guzmics Richárd az első kérdést a védelemben betöltött szerepéről kapta: - Nem mondanám, hogy a védelem vezére vagyok. A csapat együtt védekezik és együtt támad, így nem egy emberen múlik, ha gólt kapunk, mint ahogy nem egy ember érdeme, ha nullára hozunk egy meccset. A selejtezőkön ez többször is sikerült, így megmutattuk: szervezettek vagyunk. Fontosak a rögzített helyzetek, és nagyon jó, hogy Dzsudzsák Balázs személyében van egy remek bal lábbal rendelkező játékosunk. Sokat gyakoroltuk ezeket a szituációkat, szeretnénk sikeresek lenni a pontrúgásokból.

- Az ellenfeleink közül főként a csapat tengelyét, a Dragovic-Janko duót emelném ki, akik gyakorlatilag meghatározzák az osztrák válogatott játékát - válaszolt egy Ausztriát firtató kérdésre Guzmics. - De rajtuk kívül kiemelhetném Arnautovicot is. Ausztria nagyon erős a széleken, erre mindenképpen készülünk kell.

Guzmics azt is elmondta: a terrorfenyegetettség ellenére a válogatott játékosai tökéletesen biztonságban érezhetik magukat.

- Sajnálatos dolog, hogy a terror jelen van, és belerondít ebbe a fociünnepbe. Sokan vigyáznak ránk, ha mindenki láthatná, kik őrzik a biztonságunkat, senki nem aggódna a biztonságunk miatt.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.