Megkezdődött a Eb-felkészülés, 22 játékos vett részt az első edzésen
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2024. május. 27., 19:30
Megkezdődött a Eb-felkészülés, 22 játékos vett részt az első edzésen

Férfi A-válogatottunk hétfő délután megkezdte a felkészülését a június 14-én kezdődő németországi Európa-bajnokságra.

Marco Rossi szövetségi kapitány 26-os Eb-keretéből 22 játékos érkezett meg Telkibe hétfőn, Gazdag Dániel, Ádám Martin, Bolla Bendegúz és Styles Callum később csatlakozik az együtteshez. A délutáni edzésre mind a 22 játékos kifutott a telki edzőközpont centerpályájának gyepére, a gyakorlás előtt Marco Rossi és Nego Loic vett részt a válogatott első sajtóeseményén.

A szövetségi kapitány újságírói kérdésre válaszolva, az elmúlt közel hat évben történt fejlődésről elmondta: az értékeléskor a számok a legfontosabbak, és kevésbé az ő véleménye.

– Az eredményekben, a világranglistán elért előrelépésben lemérhető a javulás, de szemmel is látható, hogy magabiztosabb, szervezettebb, fegyelmezettebb a csapat, mint néhány évvel ezelőtt – fogalmazott Rossi, aki az esélyekről szóló kérdést elhárította, de kijelentette: nagyon nehéz csoportban próbálja meg kiharcolni a továbbjutást az együttes.

– Nehéz a csoportunk, majdnem annyira erős, mint az előző Eb-n. De nem félünk senkitől, magabiztosan várjuk a tornát. Bizonyítottuk már, hogy bárki ellen képesek vagyunk nyerni, a legtöbb, amit most tehetünk, hogy a lehető legjobban felkészülünk az Európa-bajnokságra. A német csapat szerintem az Európa-bajnokság fő favoritja, Svájc mindig jól szerepel a nagy tornákon, és rendre továbbjut a csoportjából, és a skótoknak is nagyon erős csapatuk van. Meccsről meccsre kell haladunk, most a Svájc elleni összecsapás a legfontosabb számunkra. Tudjuk, hogy magasak az elvárások, de ez inkább a helyes irányba vezet minket – mondta a szövetségi kapitány.

Az elmúlt idényt már Franciaországban töltő Nego Loic elmondta: mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy sikeres Európa-bajnokságot zárjon a válogatott.

– Már önmagában az nagy büszkeséggel tölt el, hogy részt vehetünk az Európa-bajnokságon, nagyon várom a mérkőzéseket. Úgy érzem, az utóbbi időben a válogatott egyre több tiszteletet kap az ellenfelektől, és az eredményeinkkel rá is szolgáltunk erre. Magabiztosan várjuk az Eb-t, mindent megteszünk, hogy sikeresen zárjuk a tornát – így Nego.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Dupla edzőtáborral készül Azerbajdzsán és Törökország ellen a női válogatott
Dupla edzőtáborral készül Azerbajdzsán és Törökország ellen a női válogatott

Az Eb-selejtezők utolsó fordulójára készülő női A-válogatott június 24-26-ig Telkiben edzőtáborozott.

Az erősödő csapategység hozta meg a női válogatott sikerét
Meccsbeszámoló
Az Eb-selejtező sorozat utolsó fordulóira készül a női válogatott

Az Eb-selejtezők utolsó fordulójára készülő női A-válogatott június 24-26-ig Telkiben edzőtáborozott.