Marco Rossi: Együtt túl tudunk lépni a nehézségeken
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2021. szeptember. 01., 17:10
Marco Rossi: Együtt túl tudunk lépni a nehézségeken

Csütörtökön a FIFA-világranglista 4. helyén álló Anglia ellen vív vb-selejtező mérkőzést a magyar válogatott. Marco Rossi szövetségi kapitány a szerdai sajtótájékoztatón arról beszélt, ha csapata nem enged teret a félelemnek és egységesen játszik, meglepetést okozhat ellenfelünknek.

Sosem könnyű minden forgatókönyvre felkészülni. Mi igyekszünk a legjobb tudásunk szerint készülni és tudjuk, hogy sok nehézséggel kell majd szembenéznünk. Sokszor játszottunk már erősebb ellenfelekkel, a csapatom pedig bizonyította, hogy tud félelem nélkül futballozni. Bár tudjuk, milyen erős az ellenfél, nem szabad teret engedni a félelemnek. Nehéz mérkőzés lesz, de együtt túl tudunk lépni a nehézségeken. Ha sikerül csapatként játszanunk, akkor – csakúgy, mint gyakran az elmúlt időben – meglepetést tudunk okozni az ellenfelünknek. Így még ha az eredménnyel nem is lennék teljesen elégedett, a teljesítményünkkel teljesen az akarok lenni. Ezt várják tőlünk a szurkolók is, hogy nézzünk bátran az ellenfeleink szemébe és próbáljunk egyenrangú felekként kiállni ellenük – fogalmazott Marco Rossi a válogatott sajtótájékoztatóján.

A szövetségi kapitány elmondta, csapata önbizalmat szerzett az utóbbi időszakban. És bár vannak hiányzók a keretben, úgy gondolja, megtalálta a megoldást a pótlásukra – hogy ez mennyire válik be, az a pályán fog kiderülni.

– Ha megnézzük az Eb-mérkőzések eredményeit, azt kell mondanom, hogy az angol csapat az ottani ellenfeleinknél is erősebb, ezt igazolta a torna, ahol egyetlen lépésre voltak a győzelemtől, csak a tizenegyespárbajban veszítettek. Tisztában vagyunk az ellenfél értékeivel csapatként és egyénenként is. Van olyan ellenfél, amelynek nagyon kevés vagy nincs is gyenge pontja, és az angol válogatott minden játékhelyzetben előnyt tud szerezni, gyakran találnak területeket, pontrúgásokban is jók, az átmenetekben is nagyon hatékonyak, nem véletlen, hogy az egyik legrangosabbnak tartott válogatott. Ami a holnapi mérkőzés kapcsán lényeges, hogy 60 000 néző előtt fogunk játszani és függetlenül attól, hogy az ellenfél milyen lelkiállapotban lép pályára, nekünk a legjobbunkat kell nyújtanunk. Nem tudjuk, hogy az elvesztett döntő az előnyünkre vagy hátrányunkra szolgál-e.

A sajtótájékoztatón szó volt még a keretről is:  

 Aki Amerikából érkezik haza, annak nagyon hosszú utat kell megtennie, és az időeltolódás miatt az első napokban csak pihenniük szabad, de ezzel tisztában voltunk a kerethirdetéskor is. Amikor ennyi idő után újra találkoznak a játékosok, akkor nagyon gyorsan kell behozni a különbségeket, amik a klubjaiknál kialakulnak náluk. Eleve igyekszem olyanokat behívni, akik a lehető legjobb formájukban vannak azok közül, akiket nemzetközi szintű játékosoknak tartok.

 Az egészen biztos, hogy ugyanúgy ünnepelnék, és ha most is vezetést szereznénk, nem sírnék – elevenítette fel az Eb-n németek ellen szerzett gólját és a gólörömöt Schäfer András a válogatott hivatalos sajtótájékoztatóján. – De mindegy, ki rúgja a gólt, csak érjünk el jó eredményt Anglia ellen holnap. Ez természetesen nagy lökést adna, de a földön kell járnunk, nem szabad elszállni az Eb-n nyújtott teljesítményektől és a lehető legnagyobb alázattal kell készülnünk a vb-selejtezőkre.

Csütörtökön ismét Európa legnagyobb sztárjai lépnek a Puskás Aréna gyepére, ahogy a nyáron is a topcsapatokkal kellett felvennie a versenyt válogatottunknak.

Az Eb-n olyan világsztárok ellen játszottunk, hogy nem tudom, ezt lehetne még fokozni. Akkor sem kerítettünk ennek nagy feneket és most sem. Természetesen tiszteljük az ellenfelet, de mindenki azon van, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el – tette hozzá a DAC középpályása, aki a szurkolókhoz is szólt:

Nagyon remélem, a hangulat a vb-selejtezőkön is olyan lesz, mint az Eb-n, mert az felejthetetlen volt, azért imádkozom, hogy ezt még egyszer megtapasztalhassam. Azt tudniuk kell a szurkolóknak, hogy ők a legnagyobb fegyverünk és szeretnénk, ha ez így is maradna, ezért kérjük őket, hogy kerüljék a rasszista, kirekesztő megnyilvánulásokat! Nem szeretnénk soha többet üres stadionban játszani.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.