Marco Rossi: Horvátország kiemelkedik a csoportunkból

2018. december. 02., 13:36   |    

Marco Rossi: Horvátország kiemelkedik a csoportunkból

Férfi A-válogatottunk szövetségi kapitánya Dublinban, a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőjének sorsolása után nyilatkozott az mlsz.hu-nak a csoportunkról.

A dublini sorsoláson a magyar válogatott az E csoportba kapott besorolást, amelyben a mieink mellett Horvátország, Wales, Szlovákia és Azerbajdzsán küzd majd az Eb-részvételt jelentő első két helyért. 

– Horvátország kiemelkedik a csoportunkból, a többi csapat ellen leginkább rajtunk múlik, hogy milyen eredményt érünk el – fogalmazott Marco Rossi. – A horvátokat nem kell bemutatni senkinek, a vb-ezüstérmes csapat teljesen más szintet képvisel, mint a csoport többi együttese. Wales esetében nagy szerencsénk, hogy Ryan Giggs nem fog játszani, hiszen már szövetségi kapitány. De a viccet félretéve azt gondolom, hogy a csoport második helyéért velük és Szlovákiával leszünk majd harcban. A szlovákokkal ráadásul egészen biztos nagyon izgalmas, igazi derbit fogunk játszani otthon és idegenben is. Emellett Azerbajdzsánt sem szabad alábecsülnünk, bár az is igaz, hogy ha felkészülten, fejben is tisztán lépünk pályára ellenük, akkor könnyebb dolgunk lehet ellenük, mint a többiek ellen.

– Igazán különleges lesz a 2020-as Eb, a budapesti rendezésnek köszönhetően pedig számunkra még egyedibb lesz, hiszen szinte az otthonunkban rendezik a világ egyik legnagyobb sporteseményét. Azt megígérhetem, hogy a lehető legjobban felkészítem a csapatot a selejtező-mérkőzésekre – tette hozzá a szövetségi kapitány.

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke ugyancsak a helyszínen figyelte a sorsolást, majd az mlsz.hu-nak így nyilatkozott:

– Magyarország és a magyar szurkolók mindenképpen nyertesei az Eb-nek, mert 2020-ban, az Európa-bajnokság egyik társrendezőjeként Budapest lesz a torna egyik helyszíne, és így a kontinens legjobb csapatai mérkőznek meg a magyar fővárosban.

Az MLSZ elnöke a csoportbeosztással kapcsolatban elmondta: három olyan csapat is van a csoportban, amely az elmúlt időszakban sikeresebben szerepelt, mint a magyar válogatott. Csányi Sándor külön kiemelte a vb-ezüstérmes horvátokat, és hozzátette: sokat elárul a walesiek erejéről, hogy elődöntősök voltak a legutóbbi Európa-bajnokságon, amelyen egyébként a szlovákok is a nyolcaddöntőig jutottak.

Így értékeltek a riválisok kapitányai

Ryan Giggs, a walesiek szövetségi kapitánya elégedetten nyilatkozott a sorsolás után.

– Kiegyensúlyozott csoportba kerültünk, lehetett volna jobb is és rosszabb is a sorsolásunk, de összességében elégedettek lehetünk a csoportunkkal. A horvátok eredményeik alapján kiemelkednek a csoportból, esélyesei az ötösnek, aztán ott van még Magyarország és Szlovákia is, főleg a szlovákoknak van erős válogatottja. Örülök, hogy nem kell sokat utaznunk, leszámítva az azerbajdzsáni utat. Az biztos, hogy jól teljesítményre van szükségünk ahhoz, hogy továbbjussunk a csoportból – így Giggs.

Pavel Hapal, a szlovák válogatott szövetségi kapitánya a sorsolás után úgy nyilatkozott, kiegyenlített csoportba kerültek.

– Magyarországgal mindig izgalmas harcokat vívunk, minőségi játékosok alkotják csapatukat, nem szabad őket alábecsülni, sőt jól fel kell készülnünk ellenük. A horvátok jelenleg a világ második legjobb válogatottja; Wales ellen pedig szerepeltünk a 2016-os Eb-n, kellemetlen ellenfél lesz. A csoport ötödik tagja Azerbajdzsán, ahova hosszú utat kell majd megtennünk az idegenbeli mérkőzésre – fogalmazott a szakember.

Zlatko Dalic, a horvátok szakvezetője óvatosan nyilatkozott az esélyekről, és leszögezte: nem szabad a jó vb-szereplésből kiindulni, mert egy új sorozat kezdődik, ahol a múltból nem lehet megélni.

Nem könnyű, de nem is nehéz csoport. Nem becsülhetünk le senkit, a maximumunkat kell nyújtanunk és a legjobbnak lenni ebben a szokatlanul rövid, nyolc hónapos kvalifikációs sorozatban. A legjobbunkat kell hozni, mert mindenki extra elszántsággal készül ellenünk. Sok bizonytalanság lehet ebben a csoportban, biztos, hogy jó küzdelem lesz. Wales mellett Szlovákia és Magyarország is ott volt a legutóbbi Európa-bajnokságon, aligha lesz más a céljuk ezúttal – jelentette ki a horvátok szövetségi kapitánya.

Gurban Gurbanov, az azeriek edzője elmondta: legjobb oldalát próbálja megmutatni csapata a selejtezőn.

– Nagyon érdekes csoportba kerültünk, rengeteg tapasztalatot szerezhetünk a sorozatban. Mindegyik riválisunkat jól ismerjük, megpróbáljuk a legjobb oldalunkat megmutatni minden mérkőzésen. Nagyszerű lenne, ha hazai pályán játszhatnánk a 2020-as Európa-bajnokságon.


Főszponzoraink
Szponzoraink