Marco Rossi: „Felkészülten várjuk az előttünk álló két találkozót”
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2024. március. 21., 16:38
Marco Rossi: „Felkészülten várjuk az előttünk álló két találkozót”

Férfi válogatottunk két felkészülési mérkőzést játszik a napokban, március 22-én, pénteken a törököket, míg március 26-án, kedden Koszovót fogadják a mieink a Puskás Arénában. Marco Rossi és stábja a találkozókon nem számíthat az RB Leipzig védőjére, Orbán Willire, aki kisebb sérülést szenvedett.

- A török futball sokat fejlődött az utóbbi időben, dinamikusan játszanak, ugyanakkor fegyelmezettek is, főleg, amióta Vincenzo Montella a válogatott szövetségi kapitánya – mondta el Gulácsi Péter a csütörtöki sajtótájékoztatón. - Izgalmas és érdekes mérkőzést várok, a két csapat nagyjából azonos játékerőt képvisel. A klubomban többször is pályára léptem török játékosok ellen, nagyon jó egyéni kvalitásokkal rendelkező török labdarúgót ismerek. A válogatottal is több mérkőzést játszottunk már Törökország ellen, de sajnos nézők nélkül, most végre a szurkolók is ott lehetnek a stadionban, ez mindkét együttesnek extra motivációt fog adni. Kemény mérkőzésre számítunk, de természetesen a győzelem a célunk. Négy felkészülési találkozónk van a kontinenstornáig, kettő most, kettő pedig júniusban, ezeken szeretnénk maximálisan felkészülni az Eb-re.

Korábban már elmondtam, hogy az ellenfél kiválasztása az én, valamint Vincenzo Montella és a két szövetség döntése volt – tette hozzá Marco Rossi szövetségi kapitány. - Amióta a honfitársam átvette a török nemzeti csapat irányítását, nagyon dinamikus, határozott, agresszív futballt játszanak. Hosszú ideje veretlenek, sőt, Németországot is megverték, ráadásul Berlinben. A veretlenségi sorozat számunkra is nagyon fontos önérzeti tényező, de nem szabad túl nagy jelentőséget tulajdonítanunk neki. Természetesen megpróbáljuk folytatni a sorozatot, de Törökország nagyon erős ellenfél. Szeretnénk tökéletesen felkészülni az Eb-re, ezek a találkozók ezt a célt szolgálják.

A szövetségi kapitány arról is beszélt, hogy Orbán Willi kisebb combközelítőizom-problémával küzd, így sajnos nem lesz bevethető a soron következő két mérkőzésen, minden más kerettag egészségesen várja a találkozókat.

Marco Rossi azt is elmondta, hogy Dárdai Márton valamelyik találkozón biztosan pályára lép, ez lehet a Hertha védőjének első mérkőzése a magyar nemzeti együttesben. Az MLSZ Egyenesen című sorozatának második részében a nézők közelebbről is megismerhetik a Hertha BSC védőjét.

A férfi A-válogatott programja

Magyarország-Törökország Puskás Aréna, március 22., péntek, 20:45

Magyarország-Koszovó Puskás Aréna, március 24., kedd, 19:00

A Koszovó elleni találkozóra korlátozott számban még elérhetők belépők a meccsjegy.mlsz.hu oldalon.

A török válogatott sajtótájékoztatóján a játékosok részéről Zeki Celik, az AS Roma védője vett részt.

- A magyar egy nagyon energikus csapat - mondta Zeki Celik. - Láttuk, milyen jól teljesítenek, a két csapat stílusa egyébként nagyon hasonlít egymásra. Kiélezett mérkőzésre számítok, hiszen mindkét csapat Eb-felkészülésében ez egy fontos állomás.

Vincenzo Montella, holnapi ellenfelünk szövetségi kapitánya szintén méltatta válogatottunkat.

- A magyar válogatott elmúlt években elért eredményei magukért beszélnek, mindössze háromszor kaptak ki, egy nagyon tudatosan, komoly munkával felépített csapatuk van, így nehéz mérkőzésre számítok - fogalmazott a törökök szintén olasz szövetségi kapitánya.

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.