Marco Rossi: A hozzáállásból sosem szabad engedni
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2021. március. 27., 15:22
Marco Rossi: A hozzáállásból sosem szabad engedni

A magyar válogatott szövetségi kapitánya elárulta: a San Marino elleni találkozó összeállításában több változás is várható a lengyelek elleni kezdőcsapathoz képest, de biztos benne, hogy mindenki helytáll majd, aki lehetőséget kap.

A magyar válogatott vasárnap San Marinóban lép pályára világbajnoki selejtező mérkőzésen. A mieink a lengyelek elleni 3-3-as döntetlennel kezdték a sorozatot, míg holnapi ellenfelünk az angolok otthonában maradt alul 5-0-ra. A házigazdák a hatodik kalapból kerültek a csoportunkba, vagyis a legalacsonyabban rangsorolt ellenfelünk idén, ezért a mieink többször hangsúlyozták: kizárólag a győzelem elfogadható eredmény a mérkőzésen.

A magyar válogatott a csütörtöki mérkőzés után Telkiben készültek tovább, és csak szombat délután utaznak el a mérkőzés helyszínére. Ezt megelőzően Marco Rossi még a válogatott edzőközpontjában tartotta meg hivatalos edzését, majd vett részt a találkozót megelőző sajtótájékoztatón. Ami a csapathoz kapcsolódó híreket: Schäfer András edzés közben térdsérülést szenvedett, ezért el kellett hagynia az edzőtábort, a szakmai stáb nem hívott meg újabb játékost a helyére. A válogatott stáb és az RB Leipzig előzetes megállapodása szerint visszautazott klubcsapatához Gulácsi Péter is, így San Marinóban Dibusz Dénes áll a kapuban. A keret többi tagjára számíthat a szakmai stáb.

– Tisztában vagyunk azzal, hogy miként kell megközelítenünk ezt a mérkőzést, és biztos vagyok benne, hogy sikerül megnyerni a találkozót – fogalmazott a sajtótájékoztatón Marco Rossi. – A lengyelek elleni mérkőzés megkövetelt egy bizonyos fajta hozzáállást, a következő két mérkőzés viszont egészen másfajta megközelítést igényel majd. A hazaiak biztosan mélyen védekeznek majd, és lezárják előttünk a területeket. A hozzáállás rendkívül fontos lesz, mert a hibák megengedhetők, de a hozzáállásból sosem lehet engedni. Nem a játékrendszer számít a mérkőzésen, kizárólag a megfelelő hozzáállás hozhatja meg a várt eredményt. Követjük az elgondolásainkat, ezúttal is három belső védős rendszerben kezdünk, de a mérkőzés alakulása alapján elképzelhető, hogy változtatunk mérkőzés közben. A kezdőcsapatban lesznek változások a csütörtöki mérkőzéshez képest, ahogyan ősszel is voltak változások az egyes mérkőzések kezdőcsapatában, és akkor is helyt álltak azok, akik helyettesítették a kiesőket.

Marco Rossi még játékosként együtt dolgozott a holnapi ellenfél szövetségi kapitányával: a Bresciában Franco Varella volt az edzője. A két szakember azóta is remek kapcsolatot ápol egymással, ezzel kapcsolatban egy kérdés is érkezett a magyar kapitányhoz.

– A San Marinó-iak szövetségi kapitányával, Franco Varellával többször is találkoztam azóta, hogy edzőm volt a Bresciban, kiváló a kapcsolatunk, az elmúlt években többször is összefutottunk, ha volt rá lehetőségünk. Szakmailag és taktikailag egyaránt nagyszerűen felkészült szakemberről beszélünk, aki biztosan minden megtesz majd, hogy megpróbálja megnehezíteni az életünket. A pályán azonban a futballisták játszanak, az edzőknek korlátozott befolyásuk van arra, hogy mi történik a pályán. Most előny élvezek vele szemben, mert erősebb válogatottat edzek, és számítok is rá, hogy bizonyítjuk az erőfölényünket – tette hozzá a magyar válogatott szakvezetője.

A sajtótájékoztatón szintén résztvevő Nagy Ádám magabiztos győzelemre számít vasárnap, és arra, hogy a csapat folytatja az elmúlt hónapokban megkezdett utat.

– A lengyelek elleni mérkőzés után kicsit csalódottak vagyunk, inkább félig üresnek látjuk a poharat, de a mutatott teljesítményre lehet építeni, a következő két selejtezőn el kell kezdenünk begyűjteni a három pontokat. Tiszteljük az ellenfelet, de úgy gondolom, a következő mérkőzéseket domináns labdatartó játékkal, magabiztosan kell nyernünk. Észre kell venni a lehetőségeket, amikor ki tudjuk használni az ellenfél védekezésbeli hibáit. Fontos, hogy folytassuk a megkezdett utat, szintről szintre fejlődjön, erősödjön a válogatott, és azokon a mérkőzéseken, ahol mi vagyunk az esélyesebbek, jó játékkal, több gólos mérkőzésen tudjuk nyerni – fogalmazott a középpályás.

A férfi A-válogatott San Marino elleni mérkőzését a skót Nicholas Walsh vezeti. Asszisztensei Douglas Potter és Calum Spence lesznek, a negyedik játékvezető pedig Donald Robertson.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.