Magyarország 55. a FIFA-világranglistán

2018. október. 25., 14:26   |    

Magyarország 55. a FIFA-világranglistán

A belgák vezetik a FIFA világranglistáját, mögöttük egy ponttal lemaradva a világbajnok franciák állnak. Magyarország az 55. pozíciót foglalja el. Novemberben az 56. finnekkel és a 98. észtekkel játszik válogatottunk Budapesten.

Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) frissítette világranglistáját a Nemzetek Ligája legutóbbi, októberi fordulói után. Ezeken a találkozón Magyarország 1–0-s vereséget szenvedett Görögországban, majd 3–3-as döntetlent játszott Észtországban és az 55. helyet foglalja el ranglistán, ezzel hat helyezést rontott a legutóbbi pozíciójához képest.

Az első helyen a vb-bronzérmes belga válogatott áll, egy ponttal megelőzve a világbajnok franciákat. Brazília a 3., Németország pedig a 14. helyezett.

Nemzetek Ligája csoportunkból Görögország továbbra is a 42., Finnország két helyet javítva az 56., míg Észtország a 98. a világranglistán.

FIFA számítási rendszere szerint a csapatok minden mérkőzés után kapnak vagy veszítenek pontokat. Novemberi két hazai találkozónk után is változhat helyezésünk:  15-én Észtországgal, míg 18-án Finnországgal mérkőzik meg válogatottunk a Groupama Arénában.


Főszponzoraink
Szponzoraink