Lovrencsics: Rossi mindent elmagyarázott és tanultunk a hibáinkból
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2018. november. 19., 01:54
Lovrencsics: Rossi mindent elmagyarázott és tanultunk a hibáinkból

Mindhárom hazai Nemzetek Ligája-találkozóját megnyerte a magyar válogatott, amely 2-0-ra győzte le Finnországot a Groupama Arénában vasárnap este. Így a csapat második helyen végzett az új európai sorozat C divíziójának 2. csoportjában. Ennek majd az Eb-selejtezők sorsolásakor lesz jelentősége. A játékosok értékeltek a meccs után.

A-válogatottunk célja az észtek és a finnek ellen a kapott gól nélküli győzelem volt a Nemzetek Ligájában, és ezt sikerült is elérnie, mindkét hazai találkozó 2-0-ás sikerrel ért véget. Nagy Ádám első válogatott gólját szerezte a vasárnapi mérkőzésen, amin – a csütörtökihez hasonlóan – Szalai Ádám is betalált: „Más játékrendszerben álltunk fel, így nézve pláne örülünk a végeredménynek. Nem egyszerű átállni 3-5-2-re, ami szerintem az egyik legnehezebb rendszer. De egy-két hibától eltekintve magabiztosan nyertük meg a meccset” – értékelt a Hoffenheim csatára, aki gyönyörű gólpasszt kapott az észtek ellen is rengeteget dolgozó Kalmár Zsolttól: „Zsolt nagyon sokat fejlődött az elmúlt válogatott mérkőzéseken. Kell még segíteni neki, de maximálisan végrehajtja azt, amit elvárnak tőle. A képességei megvannak, az előre játékban nagyon jó, ha kicsivel többet hozzátesz a védekezéshez, kiváló középpályás lesz belőle.”

Mivel a párhuzamos mérkőzésen Görögország veszített Észtország ellen, és Finnország még csütörtökön a görögöktől is kikapott, különösen hiányoznak az idegenben elhullajtott pontok a végső helyezés tekintetében, hiszen mindössze két ponttal maradtunk le a csoportelsőségről. Erről Szalai Ádám úgy nyilatkozott, utólag nem érdemes keseregni. „Rossz időben jött a kapitányváltás, az első tétmérkőzésünk előtt csak néhány napunk volt, és már pályára is kellett lépnünk Finnországban.”

Kalmár Zsolt a meccs után arról beszélt, hogy a sikerben fontos szerepet játszott a taktikai fegyelem: „Egész mérkőzésen tartottuk magunkat a taktikánkhoz, nagyon magasan játszottunk, sok labdát szereztünk. A mai foci ebből áll, hogy mindenki bátran letámad, de természetesen vannak csapatok, akik ellen ez nem működik. A meccs után még nem beszéltünk a második helyezésről. Bánt, hogy elvesztettünk két pontot Észtországban, hiszen akkor az első helyért játszhattunk volna itthon. A finnországi találkozó volt az első meccsünk Marco Rossival, új csapattal, új játékosokkal, így a tallinni döntetlen fájóbb, mint a tamperei vereség.”

A DAC légiósa jól ismeri Marco Rossit, Dunaszerdahelyen korábban egy évig dolgoztak együtt: „Nagyon sok önbizalmat tud adni a játékosainak. Akiben bízik, annak megadja a lehetőséget és így sok fiatal megmutathatja magát a válogatottban. Nagyon sokat tanultam tőle, jól ismer engem és bízik bennem, ezt a teljesítményemmel szeretném meghálálni.”

Újoncot is avatott a csapat, Holender Filip először lépett pályára a nemzeti együttesben. „Védekezésnél balbekként, támadásnál balszélsőként kellett játszanom. Nem volt különös ez számomra, hiszen sokszor voltam már ebben a szerepben. Kicsit izgultam, de ez szerintem természetes. Gólhelyzetem is volt, aminek amennyire örülök, annyira bánt is, hiszen góllal mutatkozhattam volna be a válogatottban. Nagyon jó közösségbe kerültem itt, könnyen megtaláltuk a közös hangot a társaimmal” – mondta a Budapest Honvéd labdarúgója. „Hétfőtől már a Honvéddal vagyok, onnantól a bajnokságra kell koncentrálnom. A válogatottban és a klubomban is ugyanolyan teljesítményre törekszem” – jegyezte meg ezzel kapcsolatban.  

Lovrencsics Gergő is elégedetten beszélt az együttes teljesítményéről. Elmondása szerint amit elterveztek, azt végre tudták hajtani a pályán. „Az első finnországi meccsből tanulva úgy érezte a szövetségi kapitány, egy új taktika lesz a legjobb megoldás. Mindent részletesen elmagyarázott, hogy az egyes helyzetekre kinek-kinek miként kell reagálnia, hogyan kell letámadnunk. Amikor ilyen stabil a védelmünk és megvan a kommunikáció, mint most Baráth Botonddal, nekem is könnyebb döntést hoznom a különböző szituációkban. Sokat változtunk a tamperei találkozó óta. Minden meccsre úgy készültünk, mintha BL-döntőt játszanánk, hiszen a pontok mellett a renoménkat is elvesztettük idegenben, és ezt szerettük volna visszaszerezni – fogalmazott a Ferencváros játékosa – Természetesen jó lett volna első helyen végezni, de tanultunk a hibáinkból. Ezen az úton kell mennünk tovább, így várjuk az Eb-selejtező sorsolását.”


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.