Leekens: A tehetség önmagában nem elég, harcosokra van szükség!

2017-11-24 18:58:26

Georges Leekens szövetségi kapitány a Magyar Labdarúgás Napja alkalmából a legfontosabb témákról beszélt az mlsz.hu-nak.

Az első benyomások 

- Úgy látom, bőven akad tennivalónk. Kemény feladat vár ránk a következő 8-9 hónapban, hiszen a Nemzetek Ligája kezdetére teljesen készen kell majd állnunk. A játékosokat nézve azt látom, hogy megvan a szükséges tehetség bennük az előrelépéshez. Ugyanakkor fontos hangsúlyozni, hogy tehetséggel önmagában nem lehet meccset nyerni. Az önmagában legfeljebb középszerűségre elég. Odaadással, hittel, akarattal, küzdéssel, megfelelő fizikai állapottal, megfelelő intelligenciával viszont erősebb ellenfelek is legyőzhetőek. A legfontosabb feladatunk a következő időszakra, hogy szintet lépjünk, fejlődjünk. Alapvetően ehhez a most működő rendszer és a biztosított körülmények megfelelő alapot jelentenek, de minden területen szükség van változtatásokra, finomhangolásokra ahhoz, hogy elég jók legyünk. 

Milyen játékosokra számít a válogatottban 

- Eddig ugye leginkább a Luxemburg és a Costa Rica elleni keret tagjait volt alkalmam kicsit jobban megismerni, élesben, meccsen vagy edzésen látni őket, hogy hogyan dolgoznak. Az én elképzelésem szerint egy válogatottban minden játékosnak kicsit többet kell nyújtania, mint a klubcsapatában és hogy számára a válogatott még önmagánál is fontosabb. Éreznem és látnom kell a játékoson, hogy nyerni akar mindig minden körülmények között. Ahogy azt sokszor mondani is szokták, a futballisták a modern kor gladiátorai, így én is harcosokat akarok látni a pályán. Olyan játékosokat, akik harcolnak egymásért, a csapatért, Magyarországért. Ütköznek, sok párbajt vállalnak fel, mondhatnám úgy is, hogy megvan bennük a gyilkos ösztön és akik gyűlölnek veszíteni, még az edzésen egy nem kiélezett párharcban is. A legfontosabb játékosok emellett képesek szenvedni is a sikerért, a győzelemért! Azért fogalmaztam így, hogy a legfontosabbak, mert nem mindig a legjobb, legtehetségesebb játékosok a leghasznosabbak egy csapat szempontjából nézve. 

A következő hetek feladatai 

- Természetesen amikor csak lehet, mérkőzésekre fogok kilátogatni. Erre a hétvégére a Vasas-Debrecen találkozót választottam, de magától értetődő, hogy a hétközi kupaforduló során is lesznek olyan mérkőzések, amelyekre kilátogatok. Amíg a mérkőzések erre lehetőséget adnak, addig minél több játékost szeretnék személyesen is megnézni. Emellett pedig különböző egyeztetések és a jövő évi feladatok tervezése is vár még rám, hiszen ezekből rengeteg van. Előrelépni azonban csak így lehet, ha mindannyian keményen dolgozunk.


Kapcsolódó cikkek

Pénteken kezdi a Vilotic-tornát az U19-es válogatott

Az október végén kezdődő Európa-bajnoki selejtezőkre készülő U19-es együttes a szerbiai Szabadkán vesz részt nemzetközi tornán.

Második helyen zártuk a Vilotic-tornát

U19-es válogatottunk a szabadkai Vilotic-torna zárómeccsén 2-2-es döntetlent ért el Montenegró korosztályos csapata ellen.

Nézők előtt játszhat csütörtökön a válogatott!

Az UEFA fellebbviteli bizottsága az MLSZ által benyújtott fellebbezés hatására felfüggesztette a testület első fokú döntését, tovább vizsgálja a Magyarország-Románia mérkőzésről készült beadványokat, azaz nem törölte el a szankciót, de a Feröer elleni mérkőzésre nem vonatkozik a zárt kapus döntés.

Albert Flórián szörnyű sérülése

A magyar válogatott öt mérkőzést játszott eddigi története során június 15-én, ezek közül kettő különösen emlékezetes. 1969-ban, Koppenhágában a térdsérülés kettétörte az egyetlen magyar aranylabdás, Albert Flórián pályafutását. 1982-ben, a spanyolországi világbajnokságon Mészöly Kálmán csapata világbajnoki gólrekordig jutott Salvador ellen.

Főszponzoraink
Szponzoraink

Minden jog fenntartva 2017