Közel teljes a keret, Vancsa is készül az angolok ellen
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2022. május. 31., 17:24
Közel teljes a keret, Vancsa is készül az angolok ellen

Férfi A-válogatottunk a múlt héten még csonka kerettel készült a júniusi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre, kedden viszont egy játékos kivételével minden bevethető kerettag részt vett Marco Rossi edzésén.

A hétvégi pihenőt követően folytatódott az A-válogatott felkészülése Telkiben, a szövetség edzőközpontjában. A múlt hetihez képest felduzzadt a létszám, immár a légiósok is Marco Rossi szövetségi kapitány rendelkezésére állnak, kivéve Gazdag Dánielt, aki pozitív covid-tesztje miatt egyelőre nem csatlakozhatott a társakhoz, valamint Nagy Ádámot, aki kedden érkezik meg Telkibe.

Miután a Pisa légiósa az utolsó pillanatban csatlakozik a csapathoz, és egyelőre Gazdag Dánielről sem tudni, hogy a későbbiekben haza tud-e utazni, ezért az Anglia elleni mérkőzésen Vancsa Zalán az A-válogatott keretében kap helyet (ő az eredeti tervek szerint Németországba utazott volna az U21-es válogatottal).

A kedd délutáni edzést megelőző sajtóeseményen Szappanos Péter, a Budapest Honvéd kapusa és Sallai Roland, a Freiburg támadója válaszolt az újságírók kérdéseire.

– Jelenleg az a feladatom, hogy minél jobban támogassam Gulácsi Petit és Dibusz Dinit, de aki a keretben van, annak késznek kell állnia arra, hogy bármikor sor kerülhet a játékára. Én is úgy készülök, hogy ha esélyt kapok, tudjak bizonyítani. Minden meccs előtt külön készülünk az ellenfeleink támadóiból, a pontrúgásokból, távoli lövéseikből, nincs ez másképp most sem, igyekszünk a lehető legalaposabban elemezni az ellenfelek játékát – fogalmazott Szappanos Péter.

Sallai Roland legutóbb a Német Kupa döntőjében lépett pályára a Freiburg együttesében, ezt követően egy hét pihenőt kapott, így most feltöltődve érkezett meg Telkibe.

– Nagyon erős ellenfelekkel szemben lépünk pályára, a legfontosabb, hgy csapatként jól funkcionáljunk – mondta Sallai Roland. – Ha a taktika minden részletét betartjuk, és maximális motivációval és odafigyeléssel játszunk, akkor képesek lehetünk jó eredményre. Örülünk, hogy nem lesznek üresek a lelátók az angolok ellen, és a jelenlegi állás szerint mintegy 30 ezer gyermek szurkol nekünk. Bízom benne, hogy a németek ellen már megtelik a Puskás Aréna, mi pedig ismét bizonyítjuk, hogy a világ legerősebb csapatai elleni is képesek vagyunk jó teljesítményre.

Válogatottunk elsőként június 4-én, az angolok ellen lép pályára a Puskás Arénában. A szombati összecsapás után együttesünk Cesena felé veszi az irányt, ahol június 7-én méri össze erejét az Európa-bajnok olasz válogatottal.

Magyarország-Németország: megkezdődött a jegyárusítás

Magyarország-Németország: megkezdődött a jegyárusítás

A Szurkolói Klub tagjai május 20-án, pénteken 10 órától vásárolhatják meg a németek elleni hazai Nemzetek Ligája-mérkőzésre szóló jegyeket. Az olaszországi és az angliai NL-mérkőzésekre május 23-tól válthatók meg a hivatalos belépőkre cserélhető voucherek.

Tovább


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.