Korhut Mihály: Örülök a sikeres izraeli útnak
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2016. augusztus. 30., 21:11
Korhut Mihály: Örülök a sikeres izraeli útnak

A válogatott hátvéd az izraeli bajnokhoz, a Hapoel Beer-Sevához szerződött.

Újabb Eb-résztvevő válogatott kerettagunk igazolt külföldre: az idei franciaországi tornán egy mérkőzésen, a portugálok ellen pályára lépő Korhut Mihály elhagyta a DVSC-t, és az izraeli bajnok Hapoel Beer-Sevába szerződött. A balhátvédként szereplő labdarúgó új csapata a Bajnokok Ligája-selejtezőjében kezdte az idényt, de végül az Európa Liga csoportkörébe kvalifikálta magát, szeptember 15-én, az Inter elleni idegenbeli mérkőzéssel kezdi meg szereplését a főtáblán.

A balhátvéd kedden este, nyilatkozott honlapunknak a szerződés aláírását követően:  

- Jelenleg a frankfurti repülőtéren várok a budapesti járatra, hiszen ma visszatérek Telkibe, hogy folytassam a válogatottal a felkészülést a Feröer-szigetek elleni világbajnoki selejtezőre. A feleségemmel és a menedzseremmel utaztunk el vasárnap Izraelbe, ahol nagy szeretettel fogadtak bennünket, és nagyon kedvesek voltak a klub vezetői, munkatársai, de a városban járva is csak hasonlóan kedves emberekkel találkoztunk. Még a szerződés aláírását megelőzően beszélgettem a vezetőedzővel, akinek szakmai elképzelései nagyon tetszettek, ezért is sikerült megállapodnunk az izraeli bajnokkal. Talán mondanom sem kell, mennyire örülök, hogy sikeresen zárult az izraeli utam, mától azonban ismét a Feröer elleni mérkőzésre koncentrálok, hiszen ez a következő előttem álló legfontosabb feladat.


Korhut Mihály átigazolásával megduplázódott a nemzetközi sorozatban érdekelt válogatott játékosaink száma, eddig egyedül Nikolics Nemanja volt érdekelt a kupaporondon, ő  - ha az utolsó pillanatban nem igazol el a lengyel bajnoktól - a Bajnokok Ligája főtábláján szerepel a Legia Warszawával.

Korhut Mihály hat válogatott mérkőzésen lépett eddig pályára, 2014 májusában, Dánia ellen mutatkozott be az együttesben, és eddig vele a soraiban egyszer sem szenvedett vereséget a csapat. A 27 éves védő négy évre írt alá új csapatához.

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.