Kétgólos vereséggel kezdtük az Eb-selejtező sorozatot
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2019. március. 21., 23:07
Kétgólos vereséggel kezdtük az Eb-selejtező sorozatot

A szlovák válogatott mindkét félidőben kihasználta egy-egy védekezési hibánkat, és 2-0-ra megnyerte a két csapat nagyszombati Eb-selejtezőjét.

A magyar válogatott csütörtökön este a szlovákiai Nagyszombatban kezdte meg a 2020-as Európa-bajnokság selejtező sorozatát. Marco Rossi szövetségi kapitány a meccs előtti sajtótájékoztatón úgy jellemezte a találkozót, mint eddigi pályafutása legfontosabb mérkőzését, és hasonlóan gondolkodtak a játékosok, valamint a szurkolók is: mindenki tudta, hogy egy jó kezdés nagy lökést adhatna a csapatnak a részben hazai rendezésű 2020-as Eb selejtező sorozatában.

Marco Rossi szövetségi kapitány a védelem stabilitását tartva szem előtt három belső védőt jelölt a csapatba: Lang Ádám, Willi Orbán és Kádár Tamás alkotta a védelem tengelyét. A jobb oldalon Lovrencsics Gergő, a bal oldalon Korhut Mihály feladata volt, hogy befussa a széleket, míg középen Nagy Ádám, Kleinheisler László és Kovács István szerepelt a középpályán. Előttük a Szlovákiában légióskodó Kalmár Zsolt, az ék szerepében pedig a csapatkapitány Szalai Ádám kapott lehetőséget.

Az első percek az ismerkedés jegyében teltek, majd a szlovákok kerültek némi fölénybe, legalábbis a kidolgozott helyzetek alapján, mert a 20. percig több veszélyes lövésük is volt. A félidő közepére változott a helyzet, a hazai helyzetek elmaradoztak, és inkább a magyar válogatott előtt adódtak kisebb lehetőségek, de hiába álltunk jobban szögletek terén, és lövési kísérletekben, nem jártunk igazán közel a gólszerzéshez. A mezőnyben teljesen kiegyenlített volt a találkozó, ezért is jött teljesen váratlanul a 43. percben a szlovákok vezető gólja. Egy ártalmatlannak tűnő szituációban, amikor hét-nyolc védőnk is a tizenhatoson belül tartózkodott, egy jobb oldali lapos beadást nem tudtunk levédekezni, a játékosaink között kibújó Duda pedig közelről a hálóba lőtt (1-0), így hazai vezetéssel ért véget a játékrész.

A második félidőt is a szlovákok kezdték jobban, de néhány perc után kijöttünk a szorításból, és mezőnyben ismét kiegyenlítetté tettük a találkozót. Viszont míg a szlovákok nyugodtan futballozhattak, a mieinket egyre inkább szorította az idő. Marco Rossi cserélt, előbb Szoboszlai Dominik érkezett Kleinheisler László helyére, majd Kalmár Zsolt hagyta el a pályát és Dzsudzsák Balázs állt be. A 64. percben egy jobb oldali szöglet után Szalai Ádám szép kapáslövését védte bravúrral a hazaiak kapusa, két perccel később Gulácsinak volt dolga Mak lövése után, ő is jól oldotta meg. A következő percekben is alakultak ki meleg szituációk a kapunk előtt, ugyanakkor gólhelyzetünk is volt, Orbán a 73. percben 12 méterről a kinn álló kapus kezébe fejelte a labdát.

A mérkőzés a 85. percben dőlt el, egy szlovák ellentámadás végén Rusnák indult meg a jobbösszekötő helyén, majd Korhut mellett a rövid sarokba lőtt (2-0). A hátralévő percekben nem volt esélyünk arra, hogy szorossá tegyük a mérkőzést, a szlovák válogatott megőrizte előnyét, és megnyerte a találkozót.

A csoportunk másik mérkőzésén a horvátok egygólos hátrányból fordítva 2-1-re legyőzték hazai pályán az azerieket.

Szlovákia-Magyarország 2-0 (1-0)

Szlovákia
Szlovákia
Pavel Hapal
2
Pekarík
3
Vavro
8
Duda
10
Rusnák
14
Škriniar
16
Hancko
17
Hamšík
19
Kucka
20
Mak
22
Lobotka
23
Dúbravka
2
3
6
8
9
10
13
Szlovákia-Magyarország 2019-03-21
Magyarország
Marco Rossi
Magyarország
Cserék
Szlovákia
Szlovákia
1
Matúš Kozáčik
4
Lukáš Štetina
5
Ľubomír Šatka
6
Ján Greguš
7
Jaroslav Mihalík
91'
9
Miroslav Stoch
78'
11
Matúš Bero
12
Marek Rodák
13
Patrik Hrošovský
15
Michal Sipľak
18
Pavol Šafranko
86'
21
Michal Ďuriš
Magyarország
Magyarország
5
Vinícius Paulo
7
Dzsudzsák Balázs
60'
61'
70'
70'
77'
77'
82'
11
Holman Dávid
12
Dibusz Dénes
16
Pátkai Máté
17
Varga Roland
18
Nagy Dominik
19
Balogh Norbert
20
Szoboszlai Dominik
53'
67'
71'
78'
21
Bese Barnabás
22
Kovácsik Ádám
23
Holender Filip
80'

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.