Jurcevic: Most végre pontot akarunk szerezni a magyarok ellen
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2019. október. 12., 18:48
Jurcevic: Most végre pontot akarunk szerezni a magyarok ellen

Nehéz mérkőzésre számít Budapesten az azeriek mestere, de pontot lopna Magyarországtól - ez eddig sosem sikerült csapatának, amely Horvátországot is meglepte.

Marco Rossi: mindenki javítani akar

Marco Rossi: mindenki javítani akar

A szövetségi kapitány Telkiben tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, az azeri csapatot nem szabad lebecsülni, de csak a győzelem az elfogadható eredmény a vasárnapi Eb-selejtezőn.

Tovább

Az Azerbajdzsán–Magyarország Eb-selejtező  találkozót megelőző napon Nikola Jurcevic, az azeri válogatott szövetségi kapitánya is nyilatkozott:

Az előttünk álló mérkőzés mindkét fél számára nagyon fontos: Magyarországnak még van esélye a kvalifikációra; mi pedig ismét szeretnénk egy jó eredményt elérni, hiszen sokat fejlődött a játékunk az elmúlt időszakban. Sajnos három fontos játékosunkra nem számíthatunk eltiltások és sérülés miatt. Tiszteljük a magyar csapatot, nehéz ellenfélről van szó, amely legyőzött minket Bakiban. Az öltözőnkben jó a hangulat, nagyon komolyan készülünk a holnapra.

Nikola Jurcevic az első szövetségi kapitány az azeri futball történelmében, akinek keze alatt a válogatott öt egymást követő mérkőzésen is gólt szerzett. Emellett szintén történelmi tett lenne, ha vasárnap pontot vagy pontokat tudna szerezni Azerbajdzsán Budapesten, ugyanis ellenfelünknek jelenleg negatív a mérlege Magyarországgal szemben: még nem tudott a keleti ország pontot szerezni ellenünk – ha most sikerülne, a szakvezető egy jó magyar borral ünnepelné meg.

Komolyra fordítva a szót, sikerült gólokat lőnünk az előző mérkőzéseken és pontot szereztünk Horvátország ellen, ami hatalmas pozitívum számunkra. De tisztában vagyunk vele, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk egy erős ellenféllel. Azon leszünk, hogy most megtörjük a rossz sorozatot és pontot lopjunk Magyarországtól. 

Balaev, a válogatott hálóőre szintén azt emelte ki, hogy a magyar csapat nagyon nehéz ellenfélnek ígérkezik – a Bakiban elszenvedett vereség után Budapesten is: 

– Ez egy csapatjáték, együtt kell megoldanunk ezt a feladatot. Jó a hangulat közöttünk, felkészültünk az Eb-selejtező következő megmérettetésére és várjuk, hogy kezdődjön a találkozó.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.