Guzmics és Nikolics is eredményes volt hétvégén
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2016. október. 03., 00:18
Guzmics és Nikolics is eredményes volt hétvégén

Két magyar gól is született a hétvégén a lengyel bajnokságban. Válogatott légióskörkép.

A lengyel bajnoki címvédő, de az aktuális szezonban eddig gyengélkedő Legia Warszawa az előző idénybeli önmagát idézve, 3–0-ra verte a második helyen álló Lechia Gdansk gárdáját. Nikolics Nemanja góllal vette ki a részét a sikerből, ő szerezte a varsóiak második találatát.

A sereghajtó Wisla Kraków a Wisla Płock vendégeként tudott nyerni 3-2-re, a győzelemből egy szöglet utáni fejesgóllal vette ki részét Guzmics Richárd, a krakkóiak válogatott védője, aki első gólját szerezte a lengyel élvonalban. Jagiellonia és a Pogon Szczecin 0–0-ás döntetlent játszott egymással, az elmúlt hetekben nagyszerűen teljesítő Gyurcsó Ádám végig pályán volt a vendégeknél. A Lech Poznan Kádár Tamást végig a soraiban tudva 2-1-re nyert a Górnik Łęczna otthonában.

A Serie A-ban a Bologna a 44. perctől tíz emberrel játszott, és hazai pályán 1–0-ra kikapott a Genoától. Nagy Ádám kezdő volt a házigazdáknál, de a szünetben - 0-0-ás állásnál - lecserélték.

A német Bundesligában Kleinheisler László kezdő volt a Darmstadtban, és 80 percet töltött a pályán anyaegyesülete, a Werder Bremen ellen. A mérkőzés 2-2-es döntetlennel ért véget. Gulácsi Péter győztes csapat tagja volt, az RB Leipzig 2-1-re nyert az Augsburg ellen, a magyar kapussal a kezdőben. A Hoffenheim 2-1-re nyert az Ingolstadt otthonában, Szalai Ádám csereként bő 20 percet töltött a pályán a vendégeknél. A Bundesliga II-es Kaiserslautern 0-0-ás döntetlent ért el a vendég Bielefelddel, Stieber Zoltán végigjátszotta a meccset.

Az izraeli Hapoel Beer-Seva hétvégén nem játszott, de csütörtökön igen: 0-0-ra végzett a Southampton ellen az Európa Ligában, Korhut Mihály végig a pályán volt a meccsen. A francia élvonalban a Dijon 3-3-as döntetlent játszott otthon a Montpellier-vel, Lang Ádám ugyancsak végig a pályán volt a hazai csapatban.

Dzsudzsák Balázs és Németh Krisztián nem játszott a héten tétmérkőzést, Megyeri Balázs és Bese Barnabás hétfőn lép pályára.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.