Edoardo Reja: Okosan kell reagálnunk a magyarok játékára
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2021. október. 08., 20:16
Edoardo Reja: Okosan kell reagálnunk a magyarok játékára

Az albán válogatott szövetségi kapitánya szerint a magyarok biztosan valami pluszt fognak hozni a kinti találkozóhoz képest szombaton. Csapatkapitányuk pedig arról beszélt, a magyar válogatottnak nincs egy nagy sztárja, hanem a csapatjátékban van az ereje.

Szombati ellenfelünk szövetségi kapitánya, az olasz nemzetiségű Edoardo Reja pénteken arról beszélt a Puskás Arénában, aki veszít a Magyarország-Albánia találkozón, az gyakorlatilag elkönyvelheti, hogy nem jut tovább a vb-pótselejtezőbe.

 Jól ismerjük a magyar válogatott erősségeit. Nálunk most jó a hangulat és a játékosaim magabiztosak. Igyekszünk jó eredménnyel hazatérni, mert ez egy meghatározó mérkőzés lesz. Most másodikak vagyunk a csoportban és meg is akarjuk tartani ezt a helyezést. Alapvető fontosságú a játékrendszer és holnap reggel döntjük el a végleges felállást. Vannak még kérdőjelek, meglátjuk, ki milyen állapotban lesz, mert aki pályára lép, annak a maximumot kell nyújtani. A magyar nagyon erős fizikumú válogatott, meg kell találnunk ellenük a megoldásokat, a megfelelő játékrendszer.

A szövetségi kapitány azt is elmondta, jól ismeri Marco Rossi stílusát, úgy gondolja, honfitársa támadó játékot akar majd látni csapatától.

– Ez a mi számunkra egy taktikai szempont, igyekeznünk kell zárni a területeket és kontrázni. Biztosan ők is beleadnak valami pluszt az előző mérkőzéshez képest, de nekünk is ezt kell tennünk. Nagyon okos játékot játszik a magyar válogatott, erre nekünk okosan kell reagálnunk. Nem a védekezésre fogunk törekedni, igyekezni fogunk minden csapatrészen jó teljesítményt nyújtani. Mindkét csapat nagyon szervezetten védekezik és aki gólt lő, az törekedni fog az előnye megtartására. Remélem, mi fogunk először betalálni.

Az albánok csapatkapitánya, a Torino kapusa Etrit Berisha a válogatott pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, abban bíznak, hogy folytatják az eddigi ritmusukat és megnyerik a szombati mérkőzést.

 Tudjuk, hogy Magyarországnak vannak jó játékosai, de a legnagyobb erősségük a csapatjáték. Magyarországon nincs egy nagy sztár, de csapatmunka szintéjén nagyon jó mérkőzéseket játszott és szép sikereket ért el a válogatott. A szombati találkozó más lesz, mint amit szeptemberben játszottunk, de mi csak a győzelemre hajtunk. Igyekszünk az albániai mérkőzés színvonalát és ritmusát hozni, ott jól védekeztünk és támadtunk, szép meccset játszottunk.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Marco Rossi:
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

A Koszovó elleni 2-0-s győzelmet követően szövetségi kapitányunk értékelt.

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Meccsbeszámoló
Már kaphatók a jegyek az Írország-Magyarország mérkőzésre

A Koszovó elleni 2-0-s győzelmet követően szövetségi kapitányunk értékelt.