Dzsudzsák Balázs: Most csak az első lépcsőfokkal szabad foglalkozni
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2016. augusztus. 30., 15:44
Dzsudzsák Balázs: Most csak az első lépcsőfokkal szabad foglalkozni

A magyar válogatott megkezdte a közvetlen felkészülést a szeptember 6-i, feröeri világbajnoki selejtezőjére. A hét elején tartott sajtótájékoztató Bernd Storck szövetségi kapitány mellett Dzsudzsák Balázs csapatkapitány is válaszolt az újságírók kérdéseire.

- Még nem ülepedtek le teljesen az Eb-élmények, továbbra is sokan gratulálnak a szerepléshez, érezhető az a pozitív energia, amit a válogatott Eb-sikere adott a játékosoknak és a szurkolóknak egyaránt - így Dzsudzsák Balázs. - Mindenki nagyon várja, hogy októberben ismét hazai pályán találkozhassunk a közönséggel, ezt megelőzően azonban még egy fontos meccs vár ránk szeptember 6-án. Feröeren nem lesz könnyű dolgunk, sőt állítom, hogy az egyik legnehezebb csoportmeccsünk következik. Voltunk már ott, tudjuk, mire számíthatunk, ugyan nem pokoli a hangulat, de a körülmények nehézzé teszik a mérkőzést. Ha ezt a meccset sikerrel vennénk, az egyik legnehezebb feladatot pipálhatnánk ki. A feröeriek egyszerű, de hatékony futballt játszanak, és az elmúlt időszakban minden bizonnyal tovább tudták javítani a játékukat, ezért fontos, hogy minden körülményre felkészüljünk. A lényeg, hogy a három pont meglegyen kezdésnek, a játékunkon később ráérünk javítani.

A válogatott vb-kvalifikációs esélyeiről, illetve a csapattal szemben támasztott szurkolói elvárásokról Dzsudzsák óvatosan fogalmazott. Szerinte a legfontosabb, hogy ugyanazzal a hozzáállással futballozzon a csapat, mint tette azt az elmúlt egy évben.

- A válogatott lépett egy nagyot előre, ahonnan nem szeretnénk visszaesni. Nehezebb a csoportunk, mint az Eb-selejtezők során volt, és a kijutás is nehezebb lesz, itt a második hely sem jelent automatikus vb-részvételt. Ha hozzuk a fegyelmezett, alázatos futballunkat, továbbra is az akarat és az alázat visz bennünket előre, akkor később esetleg lehet arról beszélni, hogy kedvező helyen végezhetünk a csoportban. Ehhez viszont lépésről lépésre kell haladnunk, és most csak az első lépcsőfokkal szabad foglalkozni, a feröeri meccs a legfontosabb - mondta Dzsudzsák.

Az új szezont a szaúd-arábiai Al-Vahda együttesénél megkezdő szélső Király Gábor, valamint Juhász Roland visszavonulása után - és a sérült Gera Zoltán hiányában - a jelentősen fiatalodó válogatott keret egyik legidősebb játékosa lett (rajta kívül Priskin Tamás és Böde Dániel 1986-os születésű). Ezzel kapcsolatban a csapatkapitány megjegyezte: a keret egyik legrutinosabb tagjaként szeretne a csapat vezére lenni a pályán, ugyanakkor a jelenlegi válogatottnak nincs szüksége vezetőre.

- Mindenki nagyon jól érzi magát a válogatottban, összetartó a társaság, ezért is voltunk erősek az Eb-n. Másoknak sztárjaik vannak, nekünk csapatunk - tette hozzá Dzsudzsák Balázs.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.