Dobogósok megyei derbije az OTP Bank Ligában
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2021. március. 12., 09:58
Dobogósok megyei derbije az OTP Bank Ligában

Szombaton három, majd vasárnap újabb három mérkőzést rendeznek az OTP Bank Ligában. A 26. forduló slágere a második és a harmadik találkozója, a Fejér megyei derbi a Pancho Arénában.

ÚJPEST FC–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Szombat, Szusza Ferenc Stadion, 14.45)
Szerda este óta tudjuk, hogy biztosan nem ez lesz a két csapat utolsó találkozója a mostani idényben, hiszen egymás ellen vívják a MOL Magyar Kupa egyik elődöntőjét, Kisvárdán. Ami az aktuális bajnoki helyzetet illeti, három pont választja el a két gárdát, amennyiben az Újpest nyer, megelőzi riválisát, több győzelmének köszönhetően. A lila-fehérek a legutóbbi fordulóban veszítettek a Puskás Akadémia pályáján, de előtte négy bajnoki mérkőzésükből hármat megnyertek. Bár a MOL Fehérvár és a Ferencváros ellen nagyon gyengén kezdték a 2021-es évet pályaválasztóként, azóta a Diósgyőrt és a Budafokot kapott gól nélkül legyőzték. A Kisvárda a múlt héten a mérkőzés utolsó lövéséből esett góllal verte meg a Bp. Honvédot Józsefvárosban, de előtte öt meccsen egyetlen pontot gyűjtött vendégként. Az Újpest vendégeként negyedszer játszik, az első három alkalommal kikapott 1-0-ra, szeptemberben ellenben 4-2-re győzött.

A két csapat 4. fordulóban lejátszott bajnokijának összefoglalója:

MTK BUDAPEST FC–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Szombat, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 17.00)
Az MTK a negyedik helyen áll a bajnokságban, de viszonylag tekintélyes, ötpontos hátrányban a harmadik helyezett MOL Fehérvárral szemben. Michael Boris együttese a legutóbbi négy bajnoki találkozóján nyeretlen maradt, de csak egyszer kapott ki. Nyolc döntetlenjénél többje egyetlen csapatnak sincsen. Az MTK pályaválasztóként még nem nyert az OTP Bank Ligában 2021-ben. A ZTE sem rendelkezik túlságosan jó idei mérleggel, kilenc bajnoki mérkőzéséből csak egyet nyert meg (az Újpest ellen), vendégként a legutóbbi öt találkozóján – ezekből egy még 2020-ra esett – egy pontot csípett el, mind az öt meccsen kapott legalább két gólt.

A két csapat 4. fordulóban lejátszott bajnokijának összefoglalója:

DIÓSGYŐRI VTK–BUDAPEST HONVÉD FC
(Szombat, Diósgyőr, 19.30)
Hat pont a két csapat között a különbség, a borsodiak abban reménykednek, hogy ezt a forduló első játéknapjának végére megfelezik. Nyolc forduló van még hátra, a DVTK négypontnyira van a még bennmaradást jelentő tízedik helytől. A diósgyőriek Zoran Zekić irányításával még nem kaptak ki otthon, de a négy meccsükből csak egyet nyertek meg, a döntetlenekért járó egy-egy ponttal pedig nem tudnak előbbre lépni. A Honvéd február 3. óta nem játszott döntetlent, idegenben a legutóbbi hat meccséből három a győztes, három a vesztes.

A két csapat 4. fordulóban lejátszott bajnokijának összefoglalója:

MEZŐKÖVESD-ZSÓRY FC–BUDAFOKI MTE
(Vasárnap, Mezőkövesd, 14.05)
Pintér Attila együttese – noha tizenegyes-párbajban kiesett Újpesten a Magyar Kupából – december 5. óta nem veszített mérkőzést 90 vagy 120 perc alatt. A bajnokságban a kilenc eddigi 2021-es mérkőzéséből hat döntetlenre végződött. Pályaválasztóként szenzációs a mérlege november 21. óta: a legutóbbi hét bajnokijából hatot megnyert, csupán a Ferencváros tudott elvinni egy pontot Mezőkövesdről. A Budafok az egyedüli csapat a tizenkettőből, amelyik a legutóbbi két fordulóban nem szerzett pontot. Az utolsó előtti helyen áll, de azonos pontszámmal a tízedik Zalaegerszeggel. Vendégként december eleje óta csak kétszer szerzett pontot, egyet Diósgyőrben, hármat a Honvéd ellen.

A két csapat 4. fordulóban lejátszott bajnokijának összefoglalója:

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–PAKSI FC
(Vasárnap, Groupama Aréna, 17.00)
A listavezető január 20. óta veretlen az OTP Bank Ligában, 2017. április 15. óta csupán egy bajnoki mérkőzésen kapott ki a Groupama Arénában, az első tavaszi meccsén, a Diósgyőrtől. Azt követte egy Kisvárda elleni döntetlen, de az elmúlt három hazai bajnoki meccsét kapott gól nélkül megnyerte. A Paks a legutóbbi öt bajnoki mérkőzéséből egyet nyert meg, de a 2021-es idegenbeli mérlege figyelemre méltó: kilenc gólt szerzett, csupán Felcsúton kapott ki. Legutóbb november elsején, Budafokon győzött vendégként.

A két csapat 4. fordulóban lejátszott bajnokijának összefoglalója:

PUSKÁS AKADÉMIA FC–MOL FEHÉRVÁR FC
(Vasárnap, Pancho Aréna, 19.15)
A Puskás Akadémia csupán egy bajnokit veszített el eddig 2021-ben, a Bp. Honvéd ellen kapott ki pályaválasztóként. Minden csapat legutóbbi hat bajnoki mérkőzését figyelembe véve – bár a Ferencváros és a Mezőkövesd veretlen ebben a szakaszban – a legtöbb pontot Hornyák Zsolt együttese gyűjtötte. A MOL Fehérvár ellen a Puskás Akadémia mindössze egyszer (2018. szeptember) tudott eddig pályaválasztóként nyerni. A MOL Fehérvár vendégként a legutóbbi négy tétmérkőzését megnyerte.

A két csapat 4. fordulóban lejátszott bajnokijának összefoglalója:

----- NINCS -----

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.