Dalic: a magyarok nagyon felkészültek
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2019. március. 23., 18:26
Dalic: a magyarok nagyon felkészültek

A horvát szövetségi kapitány agresszív magyar csapatra számít, de nyerni szeretne, mivel szerinte a horvát szurkolókat egy vereség is nagyon megviseli. Ivan Rakitic azt mondta, nem egy könnyű kirándulásra jöttek Magyarországra.

Agresszív, motivált, saját stílusában futballozó ellenfélre számít a horvát válogatott szövetségi kapitánya, Zlatko Dalic.

– A hazai meccshez képest elképzelhető, hogy lesznek változások a kezdőcsapatban; Kramaric térde fáj, de játszani akar, Brozovic a csütörtöki találkozón nem lépett pályára, most valószínű, hogy lehetőséget kap és Lovren is csatlakozott hozzánk, aki Azerbajdzsán ellen az eltiltását töltötte.

Dalic úgy fogalmazott, a magyar csapat jól felkészült, ezt látták a szlovákok ellen is. A szövetségi kapitányt arról is kérdezték az újságírók, hogy a kiváló vb-szereplés és az ezüstérem után nagyobb nyomás nehezedik-e csapatára:

Mi mindig nyomás alatt játszunk, mert a szurkolóink memóriája rövid, egy vereségtől is képesek depresszióba zuhanni – reagált a szakvezető.

Ivan Rakiticre hasonló feladat jut a válogatottban, mint a klubjában, a Barcelonában.

A Barcelona középpályása, Ivan Rakitic pedig úgy fogalmazott, nem fognak tartalékolni az erejükből ellenünk, minél jobban akarnak futballozni és sokat akarják birtokolni a labdát. 

– Nem könnyű kirándulásra jöttünk Magyarországra, jól kell játszanunk, hogy nyerhessünk!

Rakitic arról, hogy Mourinho szerint ő az egyik legalulértékeltebb futballista:
Jólesik, hogy a világ egyik legjobb szakembere elismer,de tudom, hogy van még fejlődni valóm. Sokat elértem, de én mindig a csapat sikerében gondolkodom.

A kapitány is hangsúlyozta, maximális erőbedobásra lesz szükségük ellenünk:

– A magyar csapat erős, a Bundesligában játszó Szalait és Orbánt tartom a legjobbjaiknak. Horvátország a csoport favoritja, de sok meccs van a selejtezősorozatban, így nincs értelme latolgatni az esélyeket, mert aki számolgat, elbukhat. Senkit nem szabad lebecsülnünk, mérkőzésenként kell haladnunk a célunk felé.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.