Bogdán Ádám: Az én dolgom, hogy a másik két kapust segítsem
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2021. június. 12., 16:22
Bogdán Ádám: Az én dolgom, hogy a másik két kapust segítsem

Három nappal az Európa-bajnokság budapesti rajtja, a portugálok elleni találkozó előtt Szalai Attila és Bogdán Ádám állt az újságírók rendelkezésére.

Az elmúlt egy évem nagyon jól sikerült és nagyon boldog vagyok e miatt, mind a klubcsapatommal, mind pedig a válogatottal jól teljesítettünk. Rengeteget dolgoztam és dolgozom ezután is, hogy tovább tudjak ezen az úton haladni – kezdte a csapat médiaközpontjában tartott szombati sajtótájékoztatót Szalai Attila. – Ami a portugál meccset illeti, az egész csapat nagyon izgatott és várja, hogy eljöjjön ez a nap. A legfontosabb az lesz, hogy megfelelő fizikai, taktikai és mentális felkészültséggel érkezzünk meg erre és minden mérkőzésre, hiszen nagyon magasak a saját elvárásaink.

Szalai Attila, aki a német világbajnok Mesut Özil álomcsapatába is bekerült elárulta, a törökországi csapattársa az Eb-n a magyaroknak is szorítani fog. Végül az édesapjáról, a korábbi válogatott labdarúgó Szalai Attiláról is kérdezték:

– Gyerekkoromban nem voltam az a kifejezetten labdaügyes játékos, sőt, koordinációs problémáim is voltak, de apukám nagyon sokat segített és így tudtam fejlődni. Természetesen szigorú velem, de én is az vagyok magammal.

Bogdán Ádámot pedig arról kérdezték az újságírók, mire számít a tornán, hiszen ritkán fordul elő, hogy a harmadikszámú kapus is pályára lép egy Európa-bajnokságon.

– Az előszámú motivációm az volt, hogy bekerüljek a keretbe, amire néhány mérkőzésem volt csak. Végül sikerült és itt vagyok abban a csapatban, ami hazai pályán fog Európa-bajnokságon szerepelni. Köszönöm a társaknak, hogy kiharcolták a szereplést! A dolgom most, hogy az edzéseken a legjobban teljesítsek és ezzel segítsem a társak munkáját is. Egészen felemelő érzés a mai válogatott tagjának lenni. A föld felett járok és mindent megteszek, hogy az első és a második számú kapus minél jobb formában legyen.

A Fradi kapusa kiemelte, olyan közösségbe csöppent a válogatottnál, amely már összeszokott, megformálódott, mire ő megérkezett.

 Rengeteg régi arc is volt persze a stábban és a játékosok között is. Érdekes érzés, mivel az egyik legidősebb játékos vagyok, de új emberként az elején figyelgettem a szokásokat, hogy miként alakulnak a napok. Nagyon profi a brigád, ami nagyon jó közösséget alkot. Bízom benne, hogy ez olyan előnyt jelent majd a többi csapattal szemben, hogy sikeresek lehetünk.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.