Bernd Storck: El kell felejteni a keddi győzelmet
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2016. június. 17., 16:45
Bernd Storck: El kell felejteni a keddi győzelmet

A magyar válogatott szövetségi kapitánya péntek délután Marseille-ben tartott sajtótájékoztatót a szombati, Izland elleni összecsapással kapcsolatban.

- Az első győzelem eufóriája után vagyunk, ami kétségtelen, hogy még kicsit kihat ránk – fogalmazott a szövetségi kapitány. - Reméltük, hogy jó eredményt érünk el, de sohasem gondoltuk volna, hogy ilyen játékkal sikerül megnyerni a meccset. Nagyon örülünk ennek, de most már el kell felejtenünk az első összecsapást, és arra kell koncentrálnunk, hogyan játsszunk Izland ellen. Nagyon erős csapatról van szó, nekem egyáltalán nem volt meglepő a portugálok elleni játéka. Technikailag és taktikailag is nagyon nehéz meccs lesz, hiszen az izlandi csapat tagjai többségében nagy bajnokságokban, komoly csapatokban játszanak, ezért holnap nagyon kemény meccs lesz.

Bernd Storck a holnapi kezdőcsapatról nem árult el információkat, egyedül azt erősítette meg, hogy Fiola Attilára szombaton még biztosan nem számíthat.

- Megy a spekuláció az összeállítással kapcsolatban, de ezekre nem akarok válaszolni. Amennyiben változtatnom kell, megoldom, általában megvan a magam elképzelése a játékról és a céljainknak megfelelő kezdőcsapatról. Néha úgy érzem, minden játékos megérdemelné, hogy megkapja a lehetőséget. Egy biztos: Fiolát nem tudjuk pályára küldeni, de ma még semmit nem tudok az állapotáról. Semmi sem változott, szereztünk három pontot, de folytatni kell a munkánkat, el kell felejteni a győzelmet, hiszen a holnapi egy teljesen más meccs lesz. Az izlandiak nagyon komoly fizikai erőben lesznek, és tudjuk róluk, hogy nagyon gyorsak. Nehéz feladat vár ránk holnap. Természetesen óriásiak az elvárások a győzelem után, mindenki azt hiszi, hasonló lesz a folytatás is, de ez nem ilyen egyszerű. Ettől függetlenül hinnünk kell magunkban, mindent el kell követnünk a győzelemért. Egyáltalán nem az én stílusom, hogy döntetlenre játsszon a csapatom, nyerni jövünk a stadionba, és szeretnénk a nézőinket is elkényeztetni a jó játékunkkal. Továbbra is Portugália a csoport favoritja, nekünk a továbbjutó harmadik hely a célunk - tette hozzá a szövetségi kapitány.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.