Andorra az Eb-n látott magyar válogatottra készül
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2021. szeptember. 07., 18:54
Andorra az Eb-n látott magyar válogatottra készül

Szerdai ellenfelünk szövetségi kapitánya, Koldo Álvarez de Eulate elmondta, számukra a legfontosabb a befektetett munka, és nap mint nap azért dolgoznak, hogy az andorrai válogatott újabb győzelmét ünnepelhessék.

Marco Rossi: Támadóbb játékkal készülünk

Marco Rossi: Támadóbb játékkal készülünk

Andorra ellen szerdán, 20.45-kor lép a Puskás Aréna gyepére a magyar válogatott. A találkozót megelőző hivatalos sajtótájékoztatón a szövetségi kapitány elmondta, arra számít, most kevesebbet fogunk védekezni, de maximális összhangot vár csapatától, a szurkolóktól pedig türelmet kért az első gól megszerzéséig.

Tovább

– Az eddigi eredményeknél fontosabb az a munka, amiket a napokban elvégeztünk. Ha a gyakorolt elemeket sikerült átültetni a gyakorlatba, akkor sikeresek lehetünk – kezdte a keddi, hivatalos sajtótájékoztatót Koldo Álvarez de Eulate, az andorrai szövetségi kapitány.

Andorra a vb-selejtező eddigi mérkőzésein három pontot szerzett: San Marinot győzte le 2–0-ra. Angliától 4–0-ra kapott ki, előtte a magyar válogatott győzte le 4–1-re, Lengyelország pedig 3–0-ra.

Ellenfelünknek a szakvezető elmondása szerint nincsenek sérültjei, de néhányan izomfáradtságra panaszkodnak és eltiltások miatt sem számíthat Cristian Garciara, Marc Valesra, Marc Rebésra és Jesus Rubiora.

Hiányozni fog néhány labdarúgó, de lesznek mások, akik bizonyítási lehetőséget kapnak. Láttuk az Anglia elleni találkozóját a magyar válogatottnak, de azt is láttuk, hogy vette fel a kesztyűt az Európa-bajnokságon az ellenfeleivel, úgy gondolom, egy ilyen szellemiségű csapattal fogunk találkozni holnap.

Koldo Álvarez de Eulate eddig négy alkalommal vezette győzelemre a válogatottat, ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, azért dolgoznak, méghozzá minden nap, hogy az ötödik győzelmet is elérjék.

A csapat játékosa, Marc Pujol újságírói kérdésre csapata 2017-es győzelmére is kitért. Elmondta, a holnapi mérkőzés tekintetében nem fontos az a találkozó, inkább csak szép emlék, motiváció.

Kevesebb lehetőségünk lesz holnap, mint az ellenfelünknek, de ezeket ki kell tudnunk használnunk. Ahogy a versenytársainknak, számunkra is nagy erőfeszítés három mérkőzést játszani egymás után. Próbálunk minél jobban megfelelni, mind fizikálisa, mind mentálisan, és a szövetségi kapitány rendelkezésére állni – és már a célegyenesben járunk.


Andorra ellen eddig öt mérkőzést játszottunk, mind az ötször világbajnoki-selejtezőn mérte össze tudását a két együttes.

2012-ben, Andorra la Vella-ban, 5–0-lal mutatkoztunk be, góljainkat Juhász Roland, Gera Zoltán, Szalai Ádám, Priskin Tamás és Koman Vlagyimir szerezték.

A visszavágón, 2013-ban, Budapesten, Nikolics Nemanja és Lima öngóljával alakult ki a 2–0-s végeredmény.

A 2016-os és a 2017-es párosítás eredményei: Budapesten 4–0, Gera Zoltán, Lang Ádám, Gyurcsó Ádám és Szalai Ádám góljaival biztosan győztünk, Andorra la Vella-ban viszont Marc Rebés volt eredményes és vereséget szenvedett csapatunk.

Idén márciusban, szintén idegenben 4–1-es eredmény született, góljainkat Fiola Attila, Gazdag Dániel, Kleinheisler László és Nego Loic szerezték.

A mérleg magyar szempontból: 5 mérkőzés, 4 győzelem és 1 vereség. Gólkülönbség: 15–2.


Az andorrai válogatott kerete:

Kapusok:
Iker Alvarez de Eulate (Villarreal CF)
José Antonio Gomes (Inter Club Escaldes)
Xisco Pires (CD Manchego)

Védők:
Albert Alavedra (CF Pobla Mafumet)
Emili García (Inter Club Escaldes)
Marc García (UE Sant Andreu
Ildefons Lima (Inter Club Escaldes)
Max Llovera (CP San Cristóbal)
Moisés San Nicolás (Atlètic Club EscaldesÖ

Középpályások:
Víctor Bernat (UE Santa Coloma)
Joan Cervós (UE Castelldefels)
Ludovic Clemente
Àlex Martínez (Atlètic Club Escaldes)
Sergio Moreno (Inter Club Escaldes)
Marc Pujol (FC Santa Coloma)
Jordi Rubio (Inter Club Escaldes)
Xavi Vieira (Atlètic Club Escaldes)

Támadók:
Jordi Aláez  (CD Manchego)
Ricard Fernández (SD Formentera)
Cristian Martínez (FC Santa Coloma)
Aaron Sánchez (Atlètic Club Escaldes)
Marcio Vieira (CA Monzón)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.