A horvátok is elismerően nyilatkoztak a magyar válogatottról
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2016. március. 27., 11:00
A horvátok is elismerően nyilatkoztak a magyar válogatottról

Ante Čačić, a horvátok szövetségi kapitánya szerint csapata igazán jó meccset játszott szombaton a Groupama Arénában.

Ante Čačić a szombati találkozó előtt arra hívta fel játékosai figyelmét, hogy a magyar válogatott jóval erősebb rivális, mint az izraeli, amelyet szerdán 2-0-ra legyőzött csapata Eszéken. A kapitány jól mérte fel az erőviszonyokat, és a Groupama Arénában rendezett, 1-1-es végeredményt hozó összecsapás végén elismerte, hogy a magyar válogatott rászolgált a döntetlenre.

- Igazán küzdelmes mérkőzést vívott a két csapat, aminek kifejezetten örülök, barátságos találkozókon ritka az ilyen - fogalmazott a szakember. - Az első félidőben jobbak voltunk, de a szünet után fordult a kocka, a magyarok agresszíven kezdtek, mi pedig nem tudtuk megtartani a labdákat. Igazságos az eredmény, ki kell elemeznünk a találkozót, és megkeresni, miben kell fejlődnünk. Túl sokat hibáztunk a középpályán, nem voltunk kellően agresszívek, aminek részben az volt az oka, hogy szerdán is játszottunk egy mérkőzést. A magyar válogatott megmutatta, miért tagja az Európa-bajnokság mezőnyének, úgy gondolom, jó szereplést várható tőle a tornán.

Gera Zoltán, a magyar válogatott középpályása szerint rengeteg pozitívumot lehet találni a csapat második félidei játékában, az pedig kifejezetten jót tesz a csapat önbizalmának, hogy egy sztárokkal felálló horvát együttes ellen sikerült jó eredményt elérni, és negyvenöt percen keresztül dominálni.

- Ha a jövőben úgy kezdjük a meccseket, mint ahogyan a második félidőben játszottunk, akkor szép eredményeket érhetünk el - mondta a válogatott keret legidősebb mezőnyjátékosa. - Testközelből láttuk, hogy az ellenfélnek több klasszis futballistája van, akik képesek a váratlan megoldásokra, és azt is érezni lehetett rajtuk, hogy végig komolyan veszik a meccset, valóban fontosnak tartották, hogy győzelemmel zárják a találkozót. Az első félidőben talán túlságosan is tiszteltük őket, de a fordulás után többet vállaltuk, bátrabban, agresszívebben futballoztunk. Örülök, hogy ilyen teljesítményt nyújtottunk a szünet után, ez jó kiindulási alap lehet a folytatásra.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.