A csapat további sportszerű biztatást kér
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2016. június. 19., 21:54
A csapat további sportszerű biztatást kér

Dzsudzsák Balázs tegnap vezére volt a csapatnak, és a mérkőzés egy pontján a szurkolótábornak is.

Szombat este a magyar válogatott szinte biztos továbbjutást jelentő döntetlent ért el Izland ellen, hátrányból felállva, és – mivel késő este Portugália nem bírt Ausztriával – csoportelsőként várja a folytatást. A csapat sikerében nagyon nagy szerepe volt annak, hogy rengeteg magyar szurkoló kísérte el a csapatot Marseille-be. A soha nem látott, egyes jelentések szerint közel harmincezres tömeg már délután különleges hangulatot teremtett a városban, és ez csak fokozódott a stadionban a mérkőzés alatt. Az angol, orosz és helyi szurkolók korábbi randalírozása után a piros mezesek jó példát mutattak mindenkinek a városban, és aztán a stadionban is. Nem csoda, hogy a találkozó után szinte minden nyilatkozó játékos – még az ellenfelek is – kiemelték, milyen fantasztikus tábora van a magyar válogatottnak.

- Ilyen közönséggel nem lehet veszíteni, a szurkolók segítettek begyötörni az egyenlítő gólt, le a kalappal előttük és persze a csapat előtt is - fogalmazott Dzsudzsák Balázs. - Ma tizenöt millióan léptünk pályára, ilyen segítséggel a hátunk mögött nagyon kevés csapat tud legyőzni minket.

Az is igaz azonban, hogy csapatkapitányunknak a mérkőzés végén, az egyenlítő gólunk után meg kellett nyugtatnia a felfokozott hangulatban lévő drukkereket, hiszen a sportszerűen éneklő tízezrek mellett néhányan átlépték a szabályokat: többen be akartak mászni a pályára, és előkerült egy pirotechnikai eszköz is, melyet valaki a pályára hajított. Tudva, hogy az UEFA nagyon szigorúan bünteti a csapatot a hasonló rendbontásokért, Dzsudzsák Balázs azonnal odarohant a közönséghez, hogy megnyugtassa, és további sportszerű szurkolásra buzdítsa a lelkes tömeget.

A hírek alapján más incidensek is történtek, erőszakos cselekmények, pirotechnika birtoklása miatt a hatóságok több embert is előállítottak tegnap este, és eljárás indul a mieinkkel szemben.

A nemzetközi szövetség nagyon komolyan veszi a legkisebb szurkolói rendbontásokat is, és általában a csapatokat bünteti a nem megfelelően viselkedő szurkolók miatt. Emiatt a válogatott és a kapitány, Dzsudzsák Balázs is azt kéri a tábortól, hogy továbbra is példaértékű szurkolással, a sportszerűség határait betartva buzdítsa a válogatottat. Súlyos, erőszakos, rasszista esemény után súlyos büntetést kaphat a szövetség, és a magyar válogatott, amely a csapat szereplésére is hatással lehet.

- Szurkolóink és köztünk nagyon szoros kapocs alakult ki, ami nagyon fontos számunkra, a lelátókról érkező buzdítás rettentő sokat jelent nekünk, és hihetetlen motivációt ad mindannyiunknak. Arra kérünk mindenkit, hogy továbbra is ugyanígy, közösen vívjuk meg a következő csatákat is, de úgy, hogy a lelátón történtek még a legszigorúbb döntéshozók számára se adjanak lehetőséget büntetés kiszabására, vagyis kizárólag a pályán elért eredmények határozzák meg azt, hogy hogyan zárjuk majd ezt az Európa-bajnokságot. Szerda este ismét találkozunk Lyonban! - fogalmazott csapatkapitányunk.

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.