Kleinheisler meglőtte első Bundesliga-gólját
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2016. október. 24., 18:42
Kleinheisler meglőtte első Bundesliga-gólját

Kleinheisler László, Priskin Tamás, Nikolics Nemanja és Dzsudzsák Balázs is gólt szerzett légiósaink közül a hétvégi fordulóban.

A Bundesligában Kleinheisler László megszerezte első gólját: a Darmstadt magyar középpályása a 68. percben lőtt a Wolfsburg kapujába, csapata ezzel a találattal jutott 2–1-es vezetéshez, a végeredmény pedig 3–1 lett. Szalai Ádám csapata, a Hoffenheim idegenben verte 3–0-ra a Leverkusent, a magyar csatár a 65. percben csereként állt be.

A Werder 3–1-es legyőzésével Gulácsi Péterék öt győzelemmel és három döntetlennel nyitották a szezont: ez minden idők legjobb rajtja a Bundesligában egy újonccsapattól. Gulácsi ezúttal is végig pályán volt az RB Leipzigben.

A Bundesliga II-ben Megyeri Balázs végigvédte a Greuther Fürth idegenbeli bajnokiját a listavezető Eintracht Braunschweig ellen, a hazaiak 1–0-ra nyertek.

Priskin Tamás szombaton ismét gólt szerzett szlovák klubcsapata, a Slovan Bratislava színeiben. Klubja honlapja szerint a csatár a Zlate Moravce otthonában 5-1-re megnyert bajnoki mérkőzés 70. percében lépett pályára, és a 92. percben ő lőtte a pozsonyiak ötödik gólját.

Priskin combja szeptember elején, a magyar válogatott Feröer-szigetek elleni világbajnoki selejtezőjén megsérült, és a kényszerű kihagyást követően csak múlt vasárnap térhetett vissza a pályára.

A 30 éves játékos szezonbeli harmadik találatát szerezte a szlovák élvonalban, amelyben együttese 13 forduló után a harmadik helyen áll.

Csupán csereként lépett pályára, és csapata, az al-Vahda kikapott (1–2), de a jég így is megtört péntek este: Dzsudzsák Balázs megszerezte első gólját az Arab Emírségek labdarúgó-bajnokságában. Németh Krisztián végig pályán volt csapata, az al-Garafa idegenbeli meccsén, melyen 1–1-et játszottak az al-Sahaniya ellen.

A 91. percben szerzett góllal 1–0-ra nyert Lang Ádám csapata, a Dijon a vendég Lorient ellen, a magyar védő végig a pályán volt. A másodosztályban a Le Havre is nyert, mégpedig Bese Barnabással a fedélzeten: 2–0-ra verték az Ajacciót.

Guzmics Richárd újra kiválóan játszott a lengyel élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ekstraklasa) szereplő Wisla Krakówban: a csapat 2–0-ra verte a 3. helyezett Niecieczát. Nikolics Nemanja góllal járult hozzá ahhoz, hogy csapata, a Legia Warszawa idegtépő végjátékot követően 2–1-re legyőzze a Lech Poznant a lengyel labdarúgó-bajnokság szombat esti presztízsrangadóján. Nikolics végigjátszotta a mérkőzést, akárcsak Kádár Tamás a vesztes poznani csapatban. Gyurcsó Ádám együttese, a Pogon Szczecin idegenben verte 3–0-ra az Arka Gdyniát, a magyar támadó 78 percet töltött a pályán, mielőtt lecserélték. 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.