U19: Nem tudtuk feltörni a koszovói védelmet
U19 férfi   |   Szurkolók   |   2018. október. 13., 20:32
U19: Nem tudtuk feltörni a koszovói védelmet

U19-es válogatottunk végigtámadta a Koszovó elleni Eb-selejtezőt, de a szervezetten védekező vendégek kihúzták kapott gól nélkül, és megszerezték az egyik pontot Telkiben.

A magyar válogatott a szerdai, Szlovénia elleni 2-1-es győzelmét követően kedvező helyzetből várta a hazai rendezésű Eb-selejtező torna második játéknapját. A mieinken kívül egyik csapat sem szerzett még három pontot, az Ausztria-Koszovó (0-0) mérkőzés után az Ausztria-Szlovénia (2-2) találkozó is döntetlenre végződött. Mindez azt jelentette, hogy Koszovó ellen egy esetleges győzelemmel nemcsak a továbbjutást, hanem a csoportgyőzelmet is bebiztosította volna Németh Antal együttese.

A magyar csapat szövetségi edzője két helyen változtatott a szlovénok elleni kezdőhöz képest, Csonka András és Bencze Márk került be a csapatba.

Kezdeményezőbben kezdtük a mérkőzést, az első helyzetek is a mieink előtt alakultak ki, a 6. percben néhány másodpercen belül az ezúttal középcsatárt játszó Szendrei Norbert és Bencze Márk is eltalálta a kapufát. Az első negyedórában óriási labdabirtoklási fölényben futballoztunk, a koszovóiak egyszer jutottak el a tizenhatosunk közelébe, semmiféle veszélyt nem jelentett a kapunkra a játékuk. Mi türelmesen járattuk a labdát az ellenfél kapujának közelében, főleg széleken vezetett támadásokból, pontrúgásokból, valamint távoli lövésekből veszélyeztettünk. A 23. percben egy jobb oldali szöglet után az egyik koszovói védő fejelte saját keresztlécére a labdát.

Egykapuzott a magyar csapat, Ásványi Balázsnak minimális dolga sem volt a kapunkban, de az eredmény a döntetlent védő koszovóiak elképzelései szerint alakult - szünetben 0-0-ra álltak a csapatok.

A második félidő egy koszovói helyzettel kezdődött, de hamar visszavettük az irányítást, a szervezetten, fegyelmezetten védekező vendégek azonban rendre megakadályozták, hogy komolyabb helyzeteket alakítsunk ki. Németh Antal az 59. percben használta ki első cserelehetőségét, Torvund Alexander állt be Szerető Krisztofer helyére.  A 62. percben Bencze Márk szabadrúgása után szögletre blokkoltak a koszovóiak, majd a sarokrúgás után is nehezen sikerült tisztázniuk. 

A félidő második felében több kockázatot vállaltunk támadásban, de a koszovói tizenhatos közelében elkövetett pontatlanságok miatt továbba sem tudtuk megbontani ellenfelünk védelmét. A 73. percben Bencze Márk gyorsan elvégzett szabadrúgását fogta a jobb alsó saroknál a koszovói kapus, majd újabb magyar lehetőségek következtek, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott. Az utolsó percekben a kapujuk elé szorítottuk ellenfelünket, de a győztes gólt nem sikerült megszereznünk, 0-0 maradt az eredmény a lefújásig.

Két forduló után a magyar válogatott négy ponttal vezeti csoportját, megelőzve a 2-2 ponttal álló osztrákokat és koszovóiakat, míg Szlovénia egy ponttal a negyedik. A magyar válogatott kedden 15.30-kor Telkiben, az osztrákok ellen fejezi be szereplését az Eb-selejtező tornán.

– Azt kaptuk a mérkőzésen, amire számítottunk, egy határozottan, keményen és szervezetten védekező ellenféllel találtuk szemben magunkat. Az volt a célunk, hogyvégig megtartsuk a stabil védekezést, ezt sikerült megvalósítanunk, de sajnos nem tudtuk feltörni ellenfelünk védekezését. A játékosok mindent megtettek a győzelem megszerzéséért, de sajnos ez ma nem jött össze, így az utolsó mérkőzés dönt a továbbjutásról –értékelt a mérkőzés után Németh Antal szövetségi edző.

Magyarország–Koszovó 0-0
Magyarország: Ásványi Balázs – Kovács Krisztián, Mocsi Attila, Csóka Dániel, Majnovics Martin – Csonka András – Szerető Krisztofer (Torvund Alexander, 59.), Bencze Márk (Timári Norman, 83.), Szoboszlai Dominik, Schön Szabolcs – Szendrei Norbert


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Kevés volt az egygólos előny Izrael ellen
U19: Kevés volt az egygólos előny Izrael ellen

U19-es válogatottunk 3-1-es vereséggel zárta az izraeliek elleni mérkőzést a szabadkai Vilotic-torna második játéknapján.

Kína ellen kezdi a Panda Kupát az U19-es válogatott
Meccsbeszámoló
U19: Nem tudtuk feltörni a koszovói védelmet

U19-es válogatottunk 3-1-es vereséggel zárta az izraeliek elleni mérkőzést a szabadkai Vilotic-torna második játéknapján.