Női U17: döntetlen az osztrákok ellen
U17 női   |   Mérkőzések   |   2018. március. 01., 17:12
Női U17: döntetlen az osztrákok ellen

A hazai rendezésű Eb-selejtező elitkörre készülő női U17-es válogatott Bükön lépett pályára csütörtökön.

A Schumi Dorottya vezette válogatott ősszel remek teljesítménnyel nyerte meg selejtező csoportját, és az első kalapból várta az elitkör sorsolását. A mieink az olaszokat, a cseheket és a szerbeket kapták csoportellenfélnek, és március végén hazai pályán próbálhatják meg kiharcolni a litvániai Eb-n való részvételt.

A felkészülési időszak meglehetősen rövid, de négy nemzetközi mérkőzés azért belefért a programba az Eb-selejtezők előtt. Más kérdés, hogy ezek közül rögtön az elsőt nem tudta lejátszani a csapat, kedden ugyanis az időjárás nem tette lehetővé, hogy megrendezzék az osztrákok elleni, büki felkészülési meccset. Helyette egy rövid edzést vezényelt játékosainak Schumi Dorottya, szerdán pedig teremben gyakoroltak a lányok.

Szerencsére csütörtökre javult az idő, így a mai meccset a terv szerint lejátszották Bükön: a mieink 1-1-es döntetlennel zártak az osztrákok ellen. A vendégek feladták a leckét a mieinknek: agresszívan, keményen futballoztak, nehéz volt alkalmazkodni kellemetlen játékstílusukhoz. Az első félidőben a vendégek megszerezték a vezetést, de a fordulás után jóval több helyzet adódott a mieink előtt, és az egyiket sikerült gólra váltani: a 69. percben Szélpál Nóra remek kiugratásával Czellér Dorottya tört kapura, majd mintegy 25 méterről a kimozduló kapus fölött a hálóba emelt (1-1). A magyar válogatott közel állt a győztes gól megszerzéséhez is, a legnagyobb lehetőség Kovács Eszter előtt adódott, de 8 méterről a kapu fölé helyezett.

- Nagy iramú, kemény mérkőzést játszottunk egy erős, harcos osztrák csapat ellen. A helyzetek alapján nyerhettünk volna, de így is jár a gratuláció a lányoknak, mert nagyot küzdöttek, jó teljesítményt nyújtottak a mérkőzésen - mondta a mérkőzés után Schumi Dorottya az mlsz.hu-nak.

A válogatott jövő héten a lengyelekkel játszik két felkészülési mérkőzést, majd március 23-án megkezdi szereplését az Eb-elitkörben.

Magyarország-Ausztria 1-1 (0-1)
Magyarország: Terestyényi Anna - Nagy Virág, Jánosi Ninetta, Fördős Beatrix, Csolti Réka - Buzás Kata (Stefán Bernadett, 41.), Pusztai Sára (Papp Luca, 77.) - Szélpál Nóra (Erdész Fanni, 77.), Vachter Fanni (Bódai Viktória, 41.), Czellér Dorottya - Nagy Vanessza (Kovács Eszter, 41.)
Magyar gólszerző: Czellér az 59. percben


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U16: győzelemmel kezdtünk a görögök ellen
Női U16: győzelemmel kezdtünk a görögök ellen

Női U16-os válogatottunk 1-0-s győzelemmel kezdett Görögország ellen a horvátországi UEFA Development Torna csütörtöki nyitónapján. A válogatott ...

UEFA-tornára utazik a női U16-os válogatott
Meccsbeszámoló
UEFA Torna: női U16-osaink fölényes győzelmet arattak Izrael ellen

Női U16-os válogatottunk 1-0-s győzelemmel kezdett Görögország ellen a horvátországi UEFA Development Torna csütörtöki nyitónapján. A válogatott ...