Női U17: Hatalmas bravúrral csoportelső a válogatott
U17 női   |   Mérkőzések   |   2017. szeptember. 28., 19:52
Női U17: Hatalmas bravúrral csoportelső a válogatott

A Schumi Dorottya vezette magyar női U17-es válogatott 1-0-ra legyőzte a favorit norvégokat a hazai rendezésű Eb-selejtező torna utolsó játéknapján Bükön, és csoportelsőként jutott a tavaszi elitkörbe.

A magyar és a norvég csapat is két-két győzelemmel kezdte meg szereplését a büki Eb-selejtező tornán, vagyis az egymás elleni összecsapás előtt már mindketten bebiztosították helyüket a tavaszi elitkörben. A csütörtöki mérkőzést a skandinávok annyival előnyösebb helyzetből várták, hogy jobb volt a gólkülönbségük, így egy esetleges döntetlennel ők végeztek volna a csoport élén. 

A büki mérkőzés norvég helyzettel kezdődött, de a 7. percben a magyar válogatott szerzett vezetést: egy szögletet követően Fördős Beatrix helyezett a norvég kapuba (1-0). A norvégok többet támadtak a folytatásban, de a magyar válogatott óriási lelkesedéssel küzdött, így a norvégok nem tudtak egyenlíteni. 

A fordulás után is hatalmas küzdelem zajlott a pályán, a mieinknek voltak ugyan hullámvölgyeik, de egy pillanatig sem játszottak alárendelt szerepet jóval esélyesebb riválisuk ellen. Bár a lányokon érződött, hogy a harmadik mérkőzés végéhez közeledve a fáradtsággal is meg kellett küzdeniük, óriási akarással futballoztak, és még a mérkőzés végén is sikerült helyzeteket kialakítani. 

Az eredmény nem változott a lefújásig, a csapat nagy bravúrt végrehajtva 1-0-ra győzött, és hibátlan teljesítménnyel, 9-0-ás gólkülönbséggel megnyerte Eb-selejtező csoportját. 

- Óriási gratuláció jár a csapatnak, nagyot fociztak ma a lányok, igazi csapatmunka volt ez a győzelem - nyilatkozta a mérkőzés után Schumi Dorottya szövetségi edző. - Örülök, hogy ennyire erős a csapategység, és tudnak egymásért küzdeni a játékosok. Végig fegyelmezetten futballoztunk, és annak külön örülök, hogy a gólunkat begyakorolt variációból szereztük. A csapatból többen szerepeltek már a tavaszi elitkörben, amelyen közel álltak az Eb-részvétel kiharcolásához, most pedig - az új játékosokkal együtt - ismét bebizonyították, hogy nagyszerű teljesítményre képesek. 

Magyarország-Norvégia 1-0 (1-0)
Magyarország: Terestyényi Anna - Nagy Virág, Jánosi Ninetta, Fördős Beatrix, Csolti Réka - Czellér Dorottya, Buzás Kata, Pusztai Sára (Kovács Eszter, 82.) - Szélpál Nóra, Nagy Vanessza (Papp Luca, 71.), Pintye Vivien (Erdész Fanni, 84.) 
Gólszerző: Fördős a 7. percben


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U17 Eb-selejtező: egygólos vereség a házigazda horvátok ellen
Női U17 Eb-selejtező: egygólos vereség a házigazda horvátok ellen

Női U17-es válogatottunk a belgák elleni 2-1-es siker után második Eb-selejtező mérkőzésen 1-0-ra alulmaradt Horvátország ellen.

A belgák legyőzésével kezdtük az Eb-selejtező tornát
Meccsbeszámoló
Vereség az osztrákoktól, negyedikként zártuk az Eb-selejtezőt

Női U17-es válogatottunk a belgák elleni 2-1-es siker után második Eb-selejtező mérkőzésen 1-0-ra alulmaradt Horvátország ellen.