Vereség Belgiumban, maradtunk a B ligában
Női A-válogatott   |   Mérkőzések   |   2024. február. 27., 22:51
Vereség Belgiumban, maradtunk a B ligában

Női A-válogatottunk a párharc első mérkőzéséhez hasonlóan ismét előnyből kapott ki 5-1-re a belgáktól a Nemzetek Ligája rájátszás keddi, idegenbeli találkozóján. Válogatottunk így a B ligában kezdi meg a következő Nemzetek Ligája-idényt.

A pénteki 5-1-es felcsúti vereség után kedden ismét 5-1-re maradt alul válogatottunk Belgiummal szemben, a mérkőzést ezúttal a leuveni The King Power At Den Dreef Stadiumban játszották. 

Az első félidő izgalmasan alakult, mind a két együttes a támadásokra helyezte a hangsúlyt. Nagy iramban kezdett a belga válogatott, már a 3. percben sikerült veszélyeztetnie a magyar kaput, de Kovács Laura becsúszással tisztázott. 

A 11. percben Szabó Viktória passzolt középre Zeller Dóra elé, aki a kapu mellé továbbította a labdát. A 15. percben egy perc alatt összesen három veszélyes helyzetet dolgozott ki a házigazda válogatott, de védelmünk mindháromszor felszabadított. 

Annak ellenére, hogy a belgák kezdtek nagyobb iramban, az első játékrész közepén sikerült átvennünk az irányítást. A 25. percben a védelmünket erősítő Kovács Laura kapott labdát középről, távoli lövése azonban nem talált kaput. 

Az első mérkőzéshez hasonlóan ismét válogatottunknak sikerült megszereznie a vezető találatot, a mérkőzés 26. percében Kaján Zsanett szögletből, érintés nélkül talált be a belga kapuba (0-1).

A félidő derekán ismét nagyobb nyomás helyeződött a kapunkra, a szünet előtti öt percben a saját térfelünkről sem sikerült kitörnünk. A belga nyomás a 44. percre góllá érett, ugyanis Tessa Wullaert cselezte át magát Kovács Laurán, majd a tizenhatoson belülről a kapunk jobb sarkába bombázott (1-1).

Az 54. percben Tessa Wullaert, ezúttal tizenegyest értékesítve, megszerezte a vezető találatot is a belgáknak. Az 57. percben pedig a mesterhármas is összejött a belga gólrekordernek, bár elsőre Szőcs Rékának még sikerült védenie Wullaert lövését, a kipattanó visszakerült hozzá, s habozás nélkül a kapunkba juttatta a labdát (3-1).

A 74. percben Jill Janssens lőtt jobbról a kapunk bal sarkába (4-1), majd a 80.-ban ismét bevette a magyar kaput, beállítva az 5-1-es végeredményt. Ennek megfelelően válogatottunk a B ligában, a belga együttes pedig az A ligában kezdi meg a következő Nemzetek Ligája-idényt.

- Ugyanazt a mérkőzést játszottuk le, mint pénteken. Nagyon jó, nemzetközi szintű első félidőt hoztunk, a védelmünk is magabiztosan teljesített. A folytatásban viszont nem tudtuk előre juttatni a labdát, egyre több párharcot veszítettünk, s az egyéni kvalitások sem mutatkoztak már meg. A cserék sem változtattak a játék képén. Egy ilyen elit csapat ellen, mint amilyen a belga válogatott, jelenleg csupán egy félideig tudunk egyenrangú félként harcba szállni - nyilatkozta Margret Kratz szövetségi kapitány.

 

Belgium-Magyarország 5-1 (1-1)
Magyarország: Szőcs Réka - Kovács Laura (Pápai Emőke, 58.), Turányi Lilla, Németh Hanna, Nagy Fanni (Vachter Fanni, 79.) - Csiszár Henrietta, Papp Luca - Zeller Dóra, Süle Dóra, Szabó Viktória - Kaján Zsanett (Siber Glória, 79.)
Gólszerző: Kaján Zsanett 26.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Vereség Belgiumban, maradtunk a B ligában
Vereség Belgiumban, maradtunk a B ligában

Női A-válogatottunk a párharc első mérkőzéséhez hasonlóan ismét előnyből kapott ki 5-1-re a belgáktól a Nemzetek Ligája rájátszás keddi, ...

Egy Jakabfi-góllal nyert Máltán a női A-válogatott
Meccsbeszámoló
Női Eb-selejtező: egygólos vereség Törökországban

Női A-válogatottunk a párharc első mérkőzéséhez hasonlóan ismét előnyből kapott ki 5-1-re a belgáktól a Nemzetek Ligája rájátszás keddi, ...