Markó Edina: svéd ellenfelünk nagyon jól képzett játékosokkal rendelkezik
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2019. június. 24., 18:25
Markó Edina: svéd ellenfelünk nagyon jól képzett játékosokkal rendelkezik
fifa.com

Eb-selejtezős riválisunk jelenleg a világbajnokságon szerepel eredményesen: Svédország Németország ellen az elődöntőbe jutott, ahol Hollandia lesz az ellenfele. Női A-válogatottunk augusztus végén kezdi a harcot az Eb-részvételért, ahol még Izlanddal, Szlovákiával és Lettországgal került egy csoportba.

Amíg női A-válogatottunk Ciprus 6–1-es legyőzésével lejátszotta utolsó mérkőzését a nyár végén kezdődő Eb-selejtezők előtt; Franciaországban javában tart a női világbajnokság. A tornán következő ellenfeleink közül Svédország vesz részt.

Eb-selejtezős riválisunk miután legyőzte Chilét (2–0) és Thaiföldet (5–1), valamint kikapott az Egyesült Államok válogatottjától (2–0) a csoportkörben, majd 1–0-ra legyőzte Kanadát a nyolcaddöntőben és Németországot (2–1) búcsúztatta a negyeddöntőben.

Magyarok a vb-n
A legismertebb női, magyar játékvezető, Kulcsár Katalin második világbajnokságán szerepel. Ő a 9 európai játékvezető egyike a tornán, míg Török Katalin a 18 asszisztens között kapott helyet a FIFA listáján. Eddig két mérkőzésen (Dél-Afrika–Kína, Jamaica–Ausztrália), de a páros a Spanyolország–Egyesült Államok találkozón is szerepet kapott.

Jól ismerjük a svédeket, az előző vb-selejtezőben is csoportellenfeleink voltak. Mivel hamarosan újra találkozunk velük, különleges figyelemmel követem vb-meccseiket. Érdekel, hogy a korábbi találkozásunkhoz képest mennyit változott a csapatösszetételük, a taktikájuk. Svédország kezdőcsapata nagyon kialakult, csak keveset szoktak rotálni. Az azonban már látszik, hogy kik azok a fiatalok, akik a kilépők helyére érkezhetnek – kezdte Markó Edina.

A szövetségi kapitány szerint leendő ellenfelünk jobb formában van, mint a hétfőn legyőzött Kanada. A csapat a negyeddöntőben folytatja tovább vb-szereplését, ahol Németország lenne az ellenfele szombaton, 18.30-tól.

A Szent Mihály játékosa a vb-n! Marlo Sweatman a csoportkörökig jutott a jamaicai válogatottal. A makói együttessel pedig a Jet-Sol Ligában folytatja a labdarúgó, miután az osztályozó mindkét mérkőzését megnyerte a csapat. Fotó: fifa.com

Technikailag és taktikailag is jól képzettek. Nagyon erős, gyors csapat, ami a játékuk sebességében is megmutatkozik. Könnyedén váltanak játékrendszert akár mérkőzés közben is, 4–4–2-ről hamar átállnak 4–3–3-ra, de akár 3–4–3-ra is, ha a támadás kerül a főszerepbe. Természetesen sokat számít, hogy ki az ellenfél.

A svéd válogatott legtöbb tagja olyan külföldi topklubokat erősít, mint a Chelsea, a PSG, a Bayern München vagy a Wolfsburg.

Habár különböző bajnokságokban szerepelnek, nagyon jól működnek csapatként, és a bomba erős Amerika ellen bizonyították, hogy védekezésben is erősek. Éppen a Svédország ellen hazai pályán játszott mérkőzésünkön tudtuk megmutatni, mennyit fejlődött a női válogatott az elmúlt időszakban. Egy vb-nyolcaddöntőt játszó csapattal 86. percen keresztül lépést tudtunk tartani. Az utolsó tíz percre elfáradtunk akkor, de ehhez hasonló játékot szeretnék látni ezúttal is. Viszont eredményben közelebb akarunk kerülni hozzájuk, hiszen nem lehet más a célunk, mint hogy minden mérkőzésen pontot, pontokat szerezzünk.

A június 7-től július 7-ig tartó torna aktuális eredményeit a fifa.com-on lehet nyomonkövetni, ahol további érdekes információk is olvashatók.

További csoportellenfeleink közül Izland egy hajszál híján maradt le a vb-ről, de a selejtezőben legyőzte Németországot. A szlovákok komoly ellenfelek ellen sikeresen szerepeltek a felkészülésük alatt, Ausztriát is megszorongatták és legyőzték Lengyelországot. De a lett válogatottat sem szabad lebecsülni.

Elért egy olyan szintre a nemzetközi női labdarúgás, hogy már nincsen könnyű ellenfél. Számunkra az a fontos, hogy tovább tudjunk haladni ezen az úton.

– tette hozzá végül Markó Edina.

Tévében a vb

Rengetegen követik a televízióban a női világeseményt, amelyet nálunk az M4 Sport közvetít. A BCC nézettsége rekordot döntött Angliában: 6.9 millióan látták az angol hölgyek Kamerun elleni meccsét. A közel 7 millió néző több mint 40 százalékos közönségarányt jelent.

A Hollandia-Svédország elődöntőt az M4 Sport élőben közvetíti szerdán (07. 03.), 21.00-tól.  


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen
Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...

Női A-válogatottunk pénteken megkezdi az Eb-selejtező sorozatot
Meccsbeszámoló
Zeller Dóra: jobb csapat vagyunk, győzni szeretnénk Törökországban

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...