Női Nemzetek Ligája: Egy pontot szereztünk Észak-Írországban
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2023. október. 31., 22:01
Női Nemzetek Ligája: Egy pontot szereztünk Észak-Írországban

Női A-válogatottunk végig dominálni tudott az északírek elleni idegenbeli Nemzetek Ligája-mérkőzésen, de hiába szerzett vezetést, a hazaiak a hajrában egyenlítettek, és otthon tartották az egyik pontot.

Margret Kratz szövetségi kapitány együttese a múlt heti hazai mérkőzésen is meggyőző fölényben játszott az északírek ellen, akkor kicsit magának tette nehézzé a találkozó végét, de a hosszabbításban sikerült kicsikarnia a 3-2-es győzelmet.

Három gól és három pont a Nemzetek Ligájában

Három gól és három pont a Nemzetek Ligájában

Női válogatottunk első győzelmét aratta a Nemzetek Ligájában. Szabó Viktória, Süle Dóra és Németh Hanna góljaival 3-2-re legyőztük Észak-Írországot.

Tovább

Belfastban talán még nagyobb fölényben játszott a magyar csapat, amely a kedd esti összecsapás első félidejében folyamatosan nyomás alatt tartotta a hazai kaput, és egymás után alakította ki a helyzeteket, de a kapu előterében nem volt elég pontos ahhoz, hogy megszerezze a vezetést.

A gól nélküli első félidő után a második játékrészben sem változott a játék képe, domináltunk, támadtunk, de ekkor már a gól sem maradt el, Zeller Dóra az 56. percben szögletből lőtt a hálóba, úgy, hogy a sarokrúgás után a labda érintés nélkül kötött ki a hálóban (0-1). A hazaiak hátrányban sem igazán tudtak újítani, továbbra is a magyar csapat dominált, és úgy tűnt, semmi sem veszélyezteti a vezetésünket. A 79. percben azonban az északírek az első veszélyesebb támadásukból kiegyenlítettek, Maxwell jól eltalált távoli lövésével (1-1).

A gól fellelkesítette a házigazdákat, akiknek a 88. percben újabb nagy helyzetük volt, de Szőcs Réka bravúrral védett. A négyperces hosszabbítás végéig újabb gól nem született, 1-1-gyel zárult a találkozó. A magyar válogatott így négy mérkőzés után öt ponttal a második helyen áll a csoportban, decemberben Írországba látogat, majd végül az albánokat fogadja.

– Az első félidőben 75%-ban birtokoltuk a labdát, jól játszottunk, de nem használtuk eléggé a széleket, a hazaiak pedig középen jól védekeztek, és volt pár veszélyes kontrájuk. A fordulás után megérdemelten szereztünk vezetést, de a végén kiadtuk a kezünkből az irányítást, ezért összességében nem tartom rossz eredménynek a döntetlent. Sikeres hetet zártunk, örülök, hogy két mérkőzésen négy pontot sikerült szereznünk az északírek ellen – nyilatkozta a találkozó után Margret Kratz szövetségi kapitány.

Észak-Írország-Magyarország 1-1 (0-0)
Magyarország: Szőcs Réka - Vida Boglárka, Kovács Laura, Németh Hanna, Németh Diána - Csiszár Henrietta, Fenyvesi Evelin (Papp Luca, 46.) - Zeller Dóra, Kaján Zsanett (Süle Dóra, 71.), Szabó Viktória (Vachter Fanni, 93.) - Pápai Emőke (Pusztai Sára, 71.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen
Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...

Női A-válogatottunk pénteken megkezdi az Eb-selejtező sorozatot
Meccsbeszámoló
Zeller Dóra: jobb csapat vagyunk, győzni szeretnénk Törökországban

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...