Három gól és három pont a Nemzetek Ligájában
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2023. október. 27., 20:33
Három gól és három pont a Nemzetek Ligájában

Női válogatottunk első győzelmét aratta a Nemzetek Ligájában. Szabó Viktória, Süle Dóra és Németh Hanna góljaival 3-2-re legyőztük Észak-Írországot.

Egy döntetlennel és egy vereséggel a háta mögött várta az Észak-Írország elleni Nemzetek Ligája találkozóját női válogatottunk. A sorozat első fordulójában 1–1-es döntetlent ért el csapatunk Albánia ellen, majd 4–0-ra kikapott Írországtól.

A harmadik, Gyirmóton rendezett találkozón Szőcs Réka állt a kapuba. Előtte Németh Diána, Németh Hanna, Kovács Laura és Vida Boglárka alkották a védősort. A középpályán és elől pedig Szabó Viktória, Fenyvesi Evelin, Csiszár Henrietta és Zeller Dóra, valamint Kaján Zsanett és Pápai Emőke kaptak bizalmat Margret Kratz szövetségi kapitánytól.

Ezen a találkozón nem számíthatott a német mester Turányi Lillára, sem pedig a sérült Fördős Beatrixre és a sárgalapok miatt eltoltott Papp Lucára, utóbbi a visszavágón már pályára léphet.

Jól kezdtük a találkozót, Fenyvesi Evelin rögtön a második percben kapura lőtt. Az irányítást a továbbiakban sem engedtük ki a kezünkből és sok feladatot adtunk a vendégek kapusának. A 18. percben aztán Szabó Viktória a szélről emelt középre, labdája pedig a léc alatt kötött ki (1–0).

A 24. percben viszont nem volt szerencsénk, Kaján Zsanett gyönyörű lövése a kapufáról éppen a már fekvő kapus kezébe pattant. Ellenfelünk nem sok szóhoz jutott, inkább az újabb magyar gól volt benne a játékban mielőtt a játékvezető lefújta az első félidőt.

A szünetben nem cserélt szövetségi kapitányunk. A fordulást követően sem változott a játék képe, Pápai Emőke már öt perc után betalálhatott volna és a folytatásban is bőven voltak lehetőségeink. A 64. percben például Fenyvesi Evelin szerzett labdát és lőtt; majd Pápai Emőke próbálkozása centikkel kerülte el a kaput.

A 67. percben Pusztai Sára volt az első cserénk, aki Kaján Zsanettet váltotta. Később pedig Süle Dóra (Fenyvesi Evelin 77’) és Zágor Bernadett (Pápai Emőke 77’) is beállt.

Azonban hiába a jelentős fölényünk, a 82. percben a vendégek gólra váltották első helyzetüket a félidőben, Hamilton egy középre adott labdát a hálóba fejelt ( 1–1).

A győri Süle Dórának viszont nem kellett sok, a 83. percben óriási góllal szerezte vissza a vezetést. Az ellenfél térfelén szerzett labdát és nem sokat várt, jó 20 méterről a kapuba vágta (2–1).

A 88. percben tizenegyeshez jutott Észak-Írország, és ellenfelünk élt is lehetőséggel (2–2).

Az utolsó percekben Csiszár Henrietta felíveléséből Németh Hanna jól ért a labdához, ami 3–2-es győzelmet ért csapatunknak!

Válogatottunk idegenben, Észak-Írországban folytatja a sorozatot október 31-én.

– Gratulálni szeretnék a fantasztikusan játszó csapatomnak. Történelmet írtunk, hiszen olyan ellenfél ellen tudtunk győzni, amely nemrég még Európa-bajnokságon játszott. A találkozó végére elfáradtunk, de a cserék is beváltak. Nagyon jó volt a csapat fellépése, szerintem nem a taktika, hanem a motiváció és az akarat hozta ezt a győzelmet. Az első 30 percben minden párharcunkat megnyertük és többet birtokoltuk a labdát. A közönség is fantasztikus volt, nagyon örülünk, hogy ennyien eljöttek, és reméljük, hogy a jövőben még többen lesznek, mert ebben is rekordot szeretnénk dönteni – nyilatkozta a találkozót követően Margret Kratz szövetségi kapitány.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen
Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...

Női A-válogatottunk pénteken megkezdi az Eb-selejtező sorozatot
Meccsbeszámoló
Zeller Dóra: jobb csapat vagyunk, győzni szeretnénk Törökországban

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...