Utolsó Eb-selejtezői előtt az U21-es válogatott
U21 férfi   |   Csapat   |   2022. május. 17., 14:06
Utolsó Eb-selejtezői előtt az U21-es válogatott

A selejtező sorozat júniusi zárásán a németek és a lettek várnak Gera Zoltán együttesére, mindkét mérkőzést idegenben játsszuk le.

U21-es válogatottunk csoportja negyedik helyén várja az Európa-bajnoki selejtező sorozat zárását, és bár szigorúan matematikailag vizsgálva még akár a második helyet is megszerezheti, reálisan nézve már nem léphet előrébb a csoportban. A június 3-i, osnabrücki selejtezőn a csoportot öt pont előnnyel vezető német válogatott lesz az ellenfelünk, majd négy nappal később, Rigában az ötödik helyezett lettek ellen játsszuk le az utolsó selejtezőnket.

Ami a keretet illeti, Gera Zoltán szövetségi edző ismét lehetőséget ad a bizonyításra néhány új labdarúgónak, a tavasszal még az U19-es válogatottban szereplő Senkó Zsombor, Csinger Márk, Redzic Damir, Vancsa Zalán négyes mellett újoncnak számít a gyirmóti Csörgő Viktor, a Topolyában játszó Bocskay Bertalan, valamint a Vasas támadója, Cipf Dominik is. Amint az az A-válogatott kerethirdetésekor kiderült, Vancsa, valamint Baráth Péter és Schön Szabolcs a felnőtt válogatottnak is tagjai, de mindhárman elutaznak Németországba, ahol pályára léphetnek az U21-es csapat első selejtezőjén.

A keret tagjai május 23-án, hétfőn találkoznak Telkiben, és keddtől szombatig napközis jelleggel, napi egy edzéssel készülnek az MLSZ edzőközpontjában. Május 30-án kezdődik az edzőtábor második része, június 1-jén pedig elutazik a csapat Osnabrückbe, ahonnan két nappal a németek elleni mérkőzés után, június 5-én repül tovább Rigába, a lettországi selejtező helyszínére.

– Szeretnénk szépen zárni a sorozatot, és jól szerepelni mindkét hátralévő mérkőzésen – mondta az mlsz.hu-nak a kerethirdetés után Gera Zoltán. – Németországban, az U21-es Eb-címvédő, a csoportot vezető hazaiak ellen nagyon nehéz dolgunk lesz, de a pontszerzés reményében lépünk pályára. Ezen a találkozón már a döntetlen is bravúrnak számítana, Lettországban viszont egyértelműen a győzelem lesz a célunk. A keret kialakításakor az volt az elsődleges szempont, hogy motivált, a tavasz során jó formában lévő és rendszeresen pályára lépő játékosok kapjanak lehetőséget a válogatottban. Megmutathatja magát néhány fiatalabb labdarúgó is, aki teljesítményével kiérdemelte, hogy már most tagja legyen az U21-es válogatottnak, de a válogatáskor ezúttal sem az életkor számított, hanem kizárólag az, hogy a lehető legerősebb, legütőképesebb csapatot állítsuk össze. 

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Hegyi Krisztián (West Ham United)
Auerbach Martin (Csákvár)
Veszelinov Dániel (DAC)
Senkó Zsombor (Juventus)

Védők:

Csongvai Áron (Újpest FC)
Csörgő Viktor (Gyirmót FC Győr)
Mocsi Attila (ZTE FC)
Csinger Márk (Spal)
Iyinbor Patrick (Vasas)

Középpályások:

Bukta Csaba (Altach)
Kusnyir Erik (DVSC)
Mezei Szabolcs (MTK Budapest)
Baráth Péter (DVSC)
Szabó Bálint (Paksi FC)
Kata Mihály (MTK Budapest)
Bocskay Bertalan (Topolya)
Kerkez Milos (AZ Alkmaar)
Komáromi György (Puskás Akadémia)

Támadók:

Schön Szabolcs (Dallas)
Skribek Alen (Puskás Akadémia)
Németh András (Genk)
Horváth Krisztofer (Szeged)
Redzic Damir (Ferencváros)
Vancsa Zalán (MTK Budapest)
Cipf Dominik (Vasas)


Címkék:

Kapcsolódó hírek